Πέμπτη 10 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΝΙΣ - ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ
Αλμα στα ημιτελικά για την Μαρία Σάκκαρη

Την πρόκριση στον τελικό των ανδρών διεκδικεί αύριο ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Σε μια ιστορική στιγμή για το ελληνικό τένις, Τσιτσιπάς και Σάκκαρη φιγουράρουν στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός
Σε μια ιστορική στιγμή για το ελληνικό τένις, Τσιτσιπάς και Σάκκαρη φιγουράρουν στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός
Σε μία ακόμη υπέρβαση στη σπουδαία πορεία που πραγματοποιεί στο φετινό διεθνές τουρνουά τένις Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι έφτασε η Μαρία Σάκκαρη, που προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης και σήμερα Πέμπτη το απόγευμα θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό των γυναικών, με αντίπαλο την Τσέχα Κρεϊτσίκοβα. Η Σάκκαρη νίκησε την Πολωνή Ινγκα Σβιόντεκ με 2-0 σετ (6-4, 6-4) για τα προημιτελικά του θεσμού και έφτασε - στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της μέχρι τώρα - να φιγουράρει για πρώτη φορά στην τετράδα ενός τουρνουά κατηγορίας Grand Slam.

Επιτυχία που μάλιστα αποκτάει μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς η πρόκριση για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια επιτεύχθηκε επί της κατόχου του τίτλου (και Νο 9 στην παγκόσμια κατάταξη) στο περσινό εξ αναβολής Ρολάν Γκαρός, που έγινε τον Οκτώβρη, αφού είχε αναβληθεί αρχικά λόγω πανδημίας.

Στο χτεσινό παιχνίδι η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε άλλη μια σπουδαία εμφάνιση, αφού έδειξε αντίδραση στην όποια πίεση της αντιπάλου της, ξεπέρασε τα προβλήματα στις αρχές του πρώτου σετ και με πλεονέκτημα τις καλές άμυνές της κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα.

Με στόχο τον τελικό ο Τσιτσιπάς

Το φετινό Ρολάν Γκαρός εξελίσσεται ιδανικά για το ελληνικό τένις, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης θα υπάρχει διπλή ελληνική παρουσία στα ημιτελικά ανδρών και γυναικών, έπειτα και από την πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος αύριο Παρασκευή θα διεκδικήσει την πρόκριση σε τελικό Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα του, αγωνιζόμενος στον έναν εκ των δύο ημιτελικών της διοργάνωσης με αντίπαλο τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο Τσιτσιπάς προέρχεται από τη μεγάλη επιτυχία στα προημιτελικά, που του έδωσε την πρόκριση επί του Ρώσου Μεντβέντεφ, τον οποίο νίκησε 3-0 (6-3, 7-6, 7-5) έπειτα από εκπληκτική εμφάνιση. Μάλιστα αυτή ήταν η μόλις δεύτερη νίκη του Ελληνα τενίστα επί του σπουδαίου αντιπάλου του σε 8 αναμετρήσεις όπου έχουν κοντραριστεί μέχρι σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ