Παρασκευή 28 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Την Τρίτη η καλλιτεχνική διαμαρτυρία

Συνεχίζοντας τις πολύμορφες δράσεις για τις διεκδικήσεις τους για την «επόμενη μέρα», για το άνοιγμα των χώρων, για να μην πληρώσουν ξανά την κρίση τους, αλλά και για να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα, τα παραρτήματα Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, η Πανθεσσαλική Ενωση Επαγγελματιών Μουσικών στη Νυχτερινή Διασκέδαση, το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Θεσσαλίας «Απόλλων», η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου, η Επιτροπή Θεσσαλίας του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και εργαζόμενοι στον χορό καλούν σε πολύωρη, από το πρωί, καλλιτεχνική διαμαρτυρία έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Τρίτη 1 Ιούνη.

Τα καλλιτεχνικά σωματεία διεκδικούν:

-- Να δοθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού εδώ και τώρα μέχρι και τον Μάη. Να ενταχθεί το σύνολο των εργαζομένων της Τέχνης στην αποζημίωση καθώς και οι κατηγορίες συναδέλφων που βγήκαν εκτός, αλλά και οι επιδοτούμενοι του ΟΑΕΔ που για λίγες μέρες επιδότησης χάνουν το επίδομα. Αμεση απόκτηση της ασφαλιστικής ικανότητας με βεβαίωση από το «Εργάνη» για όσους επιδοτήθηκαν το 2020.

-- Επέκταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού με ελάχιστο κριτήριο τα 5 καλλιτεχνικά ένσημα.

-- Να δοθεί επιδότηση ενοικίου σε όλες τις κατηγορίες επιδοτούμενων.

-- Να δοθεί το εποχικό βοήθημα του 2021 σε όλους τους εργαζόμενους μουσικούς.

-- Απαλλαγή χρεών σε επαγγελματίες που έχουν κάνει έναρξη εργασιών ως μουσικοί, οι οποίοι εργάζονται με ΤΠΥ.

-- Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σε κάθε χώρο και επαναφορά της υποχρεωτικότητάς της.

-- Να επιτραπεί η ζωντανή μουσική σε χώρους εστίασης, εκδηλώσεις δήμων - φορέων, γάμους, πανηγύρια, νυχτερινά κέντρα με τα απαραίτητα πρωτόκολλα. Στην ίδια λογική να λειτουργήσουν όλοι οι χώροι πολιτισμού και οι δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

-- ΟΧΙ κατάργηση αλλά κατοχύρωση μαθημάτων Τέχνης (εργαστηριακά) σε όλες τις τάξεις, σε όλα τα σχολεία. Διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ