Σάββατο 15 Μάη 2021 - Κυριακή 16 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Προετοιμάζονται εντατικά τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Περίπου 30 Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ ετοιμάζονται για το επόμενο διάστημα στην Αττική, με πλούσιο πρόγραμμα και περιεχόμενο, μεταφέροντας το σύνθημα «Δίνουμε "τρόπο" στην οργή - "Ανάσα" ο αγώνας για να νικήσει η ζωή».

Το πρώτο τέτοιο μαθητικό ραντεβού είναι στο Χαϊδάρι το Σάββατο 15 Μάη, στον πεζόδρομο Καραϊσκάκη στις 7 μ.μ., ενώ τα επόμενα Σαββατοκύριακα του Μάη και τα πρώτα του Ιούνη θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα μαθητικές συναντήσεις, σε: Αιγάλεω, Ελευσίνα, Ηλιούπολη, Ελληνικό, Κερατσίνι, Μοσχάτο, Πάρκο Τρίτση, Νέα Φιλαδέλφεια, Μενίδι, Ζωγράφου, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Φυλή, Πετρούπολη, Καισαριανή, Κορυδαλλό - Νίκαια, Νέο Ηράκλειο, Κυψέλη, Καλλιθέα, Νέο Κόσμο, Λούτσα, Μπραχάμι, Πέραμα, Ακαδημία Πλάτωνος, Γαλάτσι, Πειραιά, Χαλάνδρι, Λαύριο, Γέρακα.

Στα Μαθητικά Φεστιβάλ της Αττικής, μαθητές μέλη της ΚΝΕ μαζί με τους συμμαθητές τους ετοιμάζουν εργασίες, σκετσάκια, μουσικά προγράμματα και πολλά άλλα που θα παρουσιάσουν, ενώ παράλληλα το πρόγραμμά τους θα εμπλουτιστεί και με μια σειρά εργαστήρια - ανοιχτά μαθήματα που έχει προετοιμάσει για τα Φεστιβάλ το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ.

Ετσι, σε πολλές περιοχές θα δούμε:

  • Εργαστήρια - ανοιχτά μαθήματα χορού από τις ομάδες Latin και Φλαμένγκο του Στεκιού, με κάποιους από αυτούς τους χορούς να συνδέονται και με εργατικά τραγούδια από αυτές τις χώρες που προέρχονται.
  • Εργαστήρι Μουσικής παραγωγής hip hop, με τη συμμετοχή των: Αντώνη Μεϊμάρη από τους «Κοινούς Θνητούς», «Το σφάλμα» και Drugitiz. Μέσα από αυτό οι μαθητές θα μάθουν τρόπους και τεχνικές για να φτιάχνουν μουσική hip hop.
  • Γκράφιτι με θέματα το περιβάλλον και μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα ναρκωτικά, που θα συνδυάζεται με συζήτηση γύρω από τα θέματα αυτά, και μετά προσχέδιο για ένα συλλογικό γκράφιτι με τη βοήθεια των καλεσμένων γκραφιτάδων.
  • Εργαστήριο κόμικ από τους σκιτσογράφους Βαγγέλη Σαλευρή, Ιάκωβο Βάη και Πάνο Ζάχαρη, που το θέμα του θα είναι η καταστολή και θα πάρει τη μορφή meme challenge, όπου το κάθε παιδί θα φτιάχνει τα δικά του καρέ με βάση οδηγίες που θα παίρνει μέσα από το σενάριο.
Μαθητικά spots στη Βόρεια Ελλάδα

Στο πνεύμα της προετοιμασίας των Μαθητικών Φεστιβάλ βρίσκονται και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές της ΚΝΕ στήνουν τα δικά τους στέκια σε πλατείες και γειτονιές, προπαγανδίζοντας τα Φεστιβάλ τους με πλήθος πολύμορφων, δημιουργικών δραστηριοτήτων.

Ετσι, αυτό το Σαββατοκύριακο, τα απογεύματα από τις 7 μ.μ., τέτοια στέκια (spots) θα στηθούν:

  • Στη Θεσσαλονίκη, στις Ομπρέλες Παραλίας - Αγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, με workshop «Πώς να επισκευάσεις το skate σου» και επίδειξη skate.
  • Στην πλατεία Ευόσμου, με τουρνουά μπάσκετ και συζήτηση με θέμα «Ψάξε την πραγματική ουσία! Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά!».
  • Στην πλατεία Ελευθερίας στη Σταυρούπολη, με τουρνουά ποδοσφαίρου.
  • Στην Καβάλα, στο Πάρκο Φαλήρου, με mind challenge game.
  • Στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, με mind challenge game.
  • Στην Ξάνθη, στο Πάρκο Κυψέλης, με θεατρικό παιχνίδι και mind challenge game.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ