Σάββατο 15 Μάη 2021 - Κυριακή 16 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Με εκπτώσεις στην ασφάλεια των μαθητών το άνοιγμα των σχολείων

Συνεχίζει η κυβέρνηση να κρατά κλειστά τα πανεπιστήμια. Νέα συγκέντρωση των Φοιτητικών Συλλόγων τη Δευτέρα στο υπουργείο Παιδείας

Με αλλεπάλληλα νέα κλεισίματα τμημάτων και σχολείων λόγω κρουσμάτων, από το «πρώτο κουδούνι», κύλησε η πρώτη βδομάδα διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ήταν εξάλλου αναμενόμενο, αφού η κυβέρνηση για άλλη μια φορά άνοιξε τα σχολεία χωρίς να πάρει ούτε ένα μέτρο από αυτά που διεκδικούν τόσους μήνες τώρα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, για αραίωση των μαθητών στις τάξεις, επαρκές προσωπικό καθαριότητας, συστηματικούς ελέγχους με ευθύνη του ΕΟΔΥ, κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών κ.ο.κ.

Το γεγονός αυτό, μαζί με το φόρτωμα των πάντων στην «αυτοδιάγνωση», οδήγησε γονείς «να τρέχουν και να μη φτάνουν», εκτός των άλλων και με τις μεγάλες καθυστερήσεις στη σχετική πλατφόρμα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα τεστ έδωσαν «ψευδή» αποτελέσματα και γονείς αναγκάστηκαν επί της ουσίας να χρυσοπληρώσουν κλινικάρχες και λοιπούς. Και σαν να μην έφταναν αυτά, σαν να έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία, το υπουργείο Παιδείας με θράσος ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι από την ερχόμενη βδομάδα κόβεται το ένα από τα δύο δωρεάν self tests και πλέον μαθητές και εκπαιδευτικοί θα ελέγχονται μόνο μια φορά τη βδομάδα, και θα επιδεικνύουν το αποτέλεσμα κάθε Δευτέρα. Παρά τα κρούσματα, λοιπόν, που σημειώθηκαν κατά πολλές εκατοντάδες από την πρώτη βδομάδα, η κυβέρνηση κάνει ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις για την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών και ...οικονομία στα self tests, όταν έχουμε μπροστά μας ακόμα έξι βδομάδες σχολικού έτους!

Επιπρόσθετα, ενώ έχει άρει το lockdown και έχει ανοίξει τις περισσότερες δραστηριότητες και χώρους, συνεχίζει να κρατά κλειστά τα πανεπιστήμια, εμπαίζοντας απροκάλυπτα τους φοιτητές, αφού ακόμα και το άνοιγμα εργαστηρίων και πρακτικών που έχει ανακοινώσει δεν είναι για όλους, παρά μόνο για τους τελειόφοιτους.

Απέναντι σε αυτά οι φοιτητές συνεχίζουν αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας την ολοκλήρωση του εξαμήνου για όλους τους φοιτητές, με το άνοιγμα όλων των απαραίτητων λειτουργιών των ΑΕΙ και με την ενίσχυσή τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, στην Αθήνα πλούσια αγωνιστική δραστηριότητα αποφάσισαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ και Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΑΣΚΤ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ, διεκδικώντας το ασφαλές άνοιγμα σχολών, εργαστηρίων, κλινικών και πρακτικών ασκήσεων, με όλα τα μέτρα προστασίας. Οργανώνουν κινητοποίηση το Σάββατο 15 Μάη, μέρα που ανοίγει και επίσημα ο τουρισμός, με συγκέντρωση στις 12.00 στο Σύνταγμα και πορεία στην Ερμού, και δίνουν συνέχεια με μεγάλη συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 17 Μάη στις 12.00.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org