Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΡΕΙΣ ΒΑΡΝΑΒΑ - ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στη χωματερή στο Γραμματικό

Από τη διαμαρτυρία της περασμένης Πέμπτης
Από τη διαμαρτυρία της περασμένης Πέμπτης
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία χωματερής - καύση σκουπιδιών στην περιοχή του Γραμματικού πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη το πρωί έξω από τα γραφεία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Η πρωτοβουλία πάρθηκε από την κοινότητα Βαρνάβα και αγκαλιάστηκε ευρύτερα από σωματεία και φορείς της ευρύτερης περιοχής. Σημειώνεται ότι για χτες είχε προγραμματιστεί από τον ΕΔΣΝΑ η διαδικασία για την υποβολή των προσφορών για την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου, ωστόσο η σχετική διαδικασία αναβλήθηκε.

Η συγκέντρωση έγινε σε συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων των Επιτροπών Κατοίκων Βαρνάβα, Γραμματικού, Μαραθώνα και της ευρύτερης περιοχής, σωματείων και φορέων, που έως τώρα έχουν σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της ΝΔ σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ χτες, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, για τη δημιουργία υγειονομικής βόμβας αντίστοιχης με τη χωματερή της Φυλής.

Παρευρέθηκαν ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής του ΚΚΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα και τα αιτήματα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής. Επίσης ο Στέργιος Τσίρκας, δήμαρχος Μαραθώνα, ο Νίκος Στεφανίδης και ο Κώστας Φαρμάκης, δημοτικοί σύμβουλοι Μαραθώνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Σπύρος Ηλίας, πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα, ο οποίος μίλησε στην κινητοποίηση, καθώς και αντιπροσωπεία του ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης».

«Αρνούμαστε να πεθάνουμε. Ούτε βήμα πίσω», έγραφε το πανό της κοινότητας Βαρνάβα. Η κινητοποίηση έγινε με την παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Στην κινητοποίηση μίλησε ο Σπύρος Ηλίας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανάφερε ότι «μπορεί να αναβλήθηκε η σημερινή (σ.σ. χτεσινή) συνεδρίαση κατάθεσης προσφορών για τη δημιουργία δύο εργοστασίων στο δήμο Μαραθώνα για τις 18/6/2021, παίρνοντας δεύτερη αναβολή, πράξη που δηλώνει ότι οι μεγαλοεργολάβοι τρώγονται μεταξύ τους, με λεία το τελευταίο κομμάτι της Αττικής, μια περιοχή NATURA, μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, μια περιοχή πονεμένη από τη φυσική καταστροφή στο Μάτι», ωστόσο, «η συμβολική μας παρουσία σήμερα εδώ είναι για να προειδοποιήσουμε για μια ακόμη φορά τους αιρετούς εκλεγμένους Κ. Κόκκαλη, πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, και Γ. Πατούλη, περιφερειάρχη Αττικής, να σταματήσουν το καταστροφικό τους έργο, αυτό που το κληρονόμησαν, όπως λένε, και ενώ ξέρουν πως είναι ακατάλληλος ο χώρος, συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι (ΣΥΡΙΖΑ)».

«Πάρτε πίσω το διαγωνισμό», επισήμανε ο ομιλητής. «Εσείς οι αιρετοί, πρόσθεσε, θα έχετε κάνει το μεγαλύτερο έγκλημα σε μια εποχή που η 4η βιομηχανική επανάσταση μπορεί να λύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων αύριο κιόλας, αλλά μπαίνουν εμπόδια τα συμφέροντα των λίγων». Ο Σπύρος Ηλίας έκλεισε την ομιλία του με την προειδοποίηση ότι «εμείς, σαν κοινότητα Βαρνάβα, μαζί με τους φορείς της κοινότητας θα είμαστε πάντα σε εγρήγορση και δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω όσα "καθρεφτάκια" και να μοιράζετε στους "πρόθυμους"».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org