Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Να ακυρωθεί η επιβολή εισιτηρίου - χαρατσιού στην Α' Ζώνη του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου

Την ακύρωση επιβολής εισιτηρίου στην Α' Ζώνη του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου ζητά με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας, καταθέτοντας και αντίστοιχο ψήφισμα προς το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στην πρόταση ψηφίσματος αναφέρουν τα ακόλουθα:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με την απόφαση της κυβέρνησης, η οποία με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των αλιευμάτων προχωρά με βάση τις Οδηγίες της ΕΕ στην επιβολή διοδίων ακόμα και στη θάλασσα!

Συγκεκριμένα, με ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος, που δημοσιεύθηκε στις 9/9/2020 στο ΦΕΚ με αριθμό 3832, επιβάλλει εισιτήριο - χαράτσι από 11 έως 67 ευρώ ημερησίως, για κάθε είδους επίσκεψη στην Α' ζώνη του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου, το οποίο αν δεν πληρώσει κάποιος στον Φορέα Διαχείρισης και εντοπισθεί εντός της συγκεκριμένης περιοχής, θα πληρώνει δεκαπλάσιο πρόστιμο!

Με αυτή την απαράδεκτη ενέργειά της η κυβέρνηση εμπορευματοποιεί ακόμα και τη διέλευση θαλάσσιας περιοχής που ανήκει στο λαό, απαγορεύοντας την ελεύθερη διέλευση ιδιωτών και αλιέων, ανοίγοντας τον δρόμο και σε ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του θαλάσσιου πάρκου.

Η επιβολή του ημερήσιου χαρατσιού των 67 ευρώ στους παράκτιους αλιείς των Βορείων Σποράδων, εξαιρώντας προς το παρών αυτούς της Αλοννήσου, καθιστά απαγορευτική την αλιεία, ακόμα και τη διέλευση σ' αυτήν τη μεγάλη θαλάσσια περιοχή, οδηγώντας τους προς τον αφανισμό και γι' αυτό δικαιολογημένα αντιδρούν, αφού έτσι ευνοούνται τα προϊόντα μεγάλων εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας αξιώνει από την κυβέρνηση την άμεση ανάκληση της ΚΥΑ που επιβάλλει εισιτήριο - χαράτσι για την επίσκεψη ιδιωτών και αλιέων στην Α' ζώνη του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου της Αλοννήσου».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org