Πέμπτη 15 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ακυρωθεί η κατασκευή στρατοπέδου εγκλεισμού στο Φυλάκιο Εβρου

«Παρά τους ελιγμούς της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες αλλά και τις διαβεβαιώσεις των στελεχών της σε τοπικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο, η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει τη συνέχιση του σχεδιασμού της ΕΕ και της κυβέρνησης, στα πλαίσια της Συμφωνίας Μετανάστευσης και Ασύλου, για τη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη φυλακή μεταναστών και προσφύγων». Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Εβρου σχετικά με τη δημοσίευση των κυβερνητικών αποφάσεων για την επέκταση του ΚΥΤ στο Φυλάκιο Εβρου.

«Φυσικά δεν πέφτουμε από τα σύννεφα αλλά πλέον είναι ξεκάθαρο πως υποτιμούν τη νοημοσύνη μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση και προσθέτει: «Τοπικά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ προσπαθούν να πείσουν το λαό με δηλώσεις για ανταποδοτικά οφέλη κ.τ.λ. και να δικαιολογήσουν τις ενέργειες της κυβέρνησης χρησιμοποιώντας ακόμα ρατσιστικό λόγο. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποποιηθεί των τεράστιων ευθυνών του ως κυβέρνησης, με την υπογραφή της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα πως κατάφερε να εξαιρέσει τον Εβρο από τη συμφωνία, άσχετα αν έδωσε την ευκαιρία στην αστική τάξη της Τουρκίας να εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες και στα σύνορα του Εβρου, άσχετα αν στην υπόλοιπη χώρα στοιβάζονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όπως γινόταν και στις μέρες που ήταν κυβέρνηση».

Η ΤΕ Εβρου συνεχίζει αναφέροντας πως από «όσους αποτελούν μέρος του προβλήματος γίνεται προσπάθεια η συζήτηση να τεθεί σε λάθος βάση. Οι χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους και εγκλωβίζονται στη χώρα μας, μπαίνουν σε μια εξίσωση ως απλοί αριθμοί. Στην εξίσωση όμως αυτή δεν μπαίνουν τα υπόλοιπα δεδομένα, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τους πρόσφυγες», όπως ο ρόλος του ΝΑΤΟ και η έμπρακτη συμμετοχή της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις, η Συνθήκη του Δουβλίνου, η παραχώρηση στο ΝΑΤΟ δεκάδων στρατοπέδων, βάσεων και λιμανιών, όπως αυτό της Αλεξανδρούπολης».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «ο αγώνας ενάντια στα στρατόπεδα πολύμηνου εγκλωβισμού μεταναστών πρέπει να συνδυαστεί με τον αγώνα ενάντια στη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο πολέμου των ΝΑΤΟικών, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας σε κάθε πολεμική επιχείρηση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org