Τετάρτη 14 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αυτοκινητοπομπές για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής παιδείας στα σχολεία

Σε κινητοποίηση καλεί το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας με αυτοκινητοπομπή την Κυριακή 18 Απρίλη, στις 12 μ., στους δρόμους της Αθήνας (με αφετηρία τον Σταθμό Λαρίσης), της Θεσσαλονίκης (με αφετηρία το Αγαλμα Βενιζέλου), της Πάτρας και της Λάρισας, διεκδικώντας το δικαίωμα των μαθητών στη δωρεάν ολόπλευρη μόρφωση, για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στα σχολεία.

Στο σχετικό κάλεσμά του θυμίζει ότι η κυβέρνηση προχώρησε το καλοκαίρι στην ουσιαστική κατάργηση των εικαστικών και άλλων μαθημάτων, όπως η Μουσική και η Κοινωνιολογία, από το πρόγραμμα του Λυκείου και επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Η Αισθητική Αγωγή βάλλεται και υποβαθμίζεται σταδιακά όλα τα τελευταία χρόνια. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο εγκλεισμού, η κυβέρνηση εξαπολύει θύελλα αντιδραστικών νόμων, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από την κατασταλτική τους χροιά, από την πριμοδότηση των ιδιωτικών δομών, ενώ ψηφίζει τον πρόσφατο νόμο για την Παιδεία και τον αποκλεισμό ή τη συρρίκνωση της Τέχνης στην Εκπαίδευση, την αξιολόγηση, την Αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας διεκδικεί το δικαίωμα όλων των μαθητών στην Αισθητική Αγωγή και την Καλλιτεχνική Παιδεία. Αγωνίζεται για μάθημα Τέχνης σε όλες τις τάξεις, σε όλα τα σχολεία, εργαστηριακό. Για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, για μονιμοποίηση των αναπληρωτών. Γιατί "η Τέχνη είναι δικαίωμα όλων των μαθητών". Γιατί τα παιδιά έχουν το δικαίωμα στην απρόσκοπτη διαδικασία της μόρφωσης, σε ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης. Γιατί δεν υπάρχουν άριστοι μαθητές και δάσκαλοι, μόνο πρέπει να υπάρχουν άριστες συνθήκες στην Παιδεία για όλους».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org