Παρασκευή 9 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΒΟΙΑ
Νέες κινητοποιήσεις στην Κάρυστο ενάντια στην επέλαση των μονοπωλίων της Ενέργειας

Από τη διαμαρτυρία στις 10 Μάρτη στην Κάρυστο ενάντια στις ανεμογεννήτριες
Από τη διαμαρτυρία στις 10 Μάρτη στην Κάρυστο ενάντια στις ανεμογεννήτριες
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Καρύστου, ενάντια στη συνεχιζόμενη επέλαση των ανεμογεννητριών στην περιοχή, θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 12 Απρίλη στις 10.30 π.μ. οι φορείς της Καρύστου.

Η κινητοποίηση έρχεται ως απάντηση του λαού της περιοχής στις νέες αδειοδοτήσεις για εγκατάσταση αιολικών σταθμών, αλλά και στις νέες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί, μετατρέποντας την ήδη επιβαρυμένη νότια Εύβοια σε ένα τεράστιο βιομηχανικό πάρκο. Την ίδια μέρα μάλιστα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και του προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς με τον υπουργό Περιβάλλοντος.

Σε διαδικασία σχεδιασμού και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών βρίσκονται και σύλλογοι της περιοχής Διρφύων - Μεσσαπίων, καθώς το νέο τεράστιο αιολικό πάρκο που εντάχθηκε το προηγούμενο διάστημα στις «στρατηγικές επενδύσεις» εκτείνεται μέχρι την κεντρική Εύβοια, όπου ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για εγκατάσταση και άλλων ανεμογεννητριών.

Μπλόκαραν εγκατάσταση υποσταθμού

Προχτές, εξάλλου, κάτοικοι του χωριού Ευαγγελισμός στον Καβοντόρο Ευβοίας προχώρησαν σε κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση υποσταθμού πολύ κοντά στο χωριό. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων ενάντια στην επέκταση των αιολικών πάρκων στο δήμο Καρύστου. Ο υποσταθμός είναι μέρος του νέου αιολικού πάρκου 111 ανεμογεννητριών που επιδιώκει να εγκαταστήσει η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ».

Η κινητοποίηση σταμάτησε τις χωματουργικές εργασίες που προγραμματίζονταν, ενώ έχει γίνει και καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες για παραβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.

Το ΚΚΕ στο πλευρό των κατοίκων

Την κινητοποίηση των κατοίκων του Ευαγγελισμού και την επιτυχία τους να σταματήσουν τις χωματουργικές εργασίες χαιρετίζει ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν.

Σε δήλωσή του ο Γ. Μαρίνος αναφέρει:

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους του χωριού Ευαγγελισμός του δήμου Καρύστου, που με κινητοποίηση σταμάτησαν τις χωματουργικές εργασίες για την εγκατάσταση υποσταθμού μια ανάσα από το χωριό τους. Σε απόσταση που παραβιάζει ακόμη και τα εξευτελιστικά όρια που έχουν θεσμοθετήσει οι κυβερνήσεις, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων.

Ο συγκεκριμένος υποσταθμός αποτελεί τμήμα του νέου τεράστιου αιολικού πάρκου (111 ανεμογεννήτριες) που σχεδιάζει να εγκαταστήσει η εταιρεία "ΤΕΡΝΑ" στον ήδη υπερφορτωμένο Καβοντόρο, με ανεμογεννήτριες πάνω από τα χωριά.

Ηδη έχουμε φέρει στη Βουλή το θέμα, καταθέτοντας ως Αναφορά το κείμενο με τις 300 υπογραφές των κατοίκων του χωριού και της υπόλοιπης νότιας Εύβοιας.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά πως το ΚΚΕ βρισκόταν και θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του λαού και των φορέων του δήμου Καρύστου, που παλεύει για καμία άλλη ανεμογεννήτρια στην υπερκορεσμένη Νότια Καρυστία, για μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, της υγείας και των δραστηριοτήτων που απειλούνται από την επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ