Πέμπτη 25 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συνέχεια στις μεθοδεύσεις της «Amazon» κατά της δημιουργίας σωματείου

Από την επόμενη βδομάδα αναμένεται να γίνει γνωστό εάν οι 5.800 εργαζόμενοι της «Amazon» στις τεράστιες αποθήκες της εταιρείας στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ θα καταφέρουν να φτιάξουν το δικό τους σωματείο, το πρώτο στο εν λόγω μονοπώλιο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τα ψηφοδέλτια που συμπλήρωσαν από τις 8 Φλεβάρη έως το τέλος αυτής της βδομάδας προωθούνται την ερχόμενη Δευτέρα στα πολιτειακά γραφεία του Εθνικού Φορέα Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ (NLRB) προκειμένου να καταμετρηθούν και να ανακοινωθεί, μετά από τυχόν ενστάσεις για παρατυπίες κ.λπ., η απόφαση για τη δημιουργία ή όχι σωματείου.

Εκμεταλλευόμενη την έτσι κι αλλιώς άθλια διαδικασία που βάζει τεράστια εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, αφού προβλέπει τη δημιουργία συνδικάτου μόνο αν ψηφίσει θετικά η πλειοψηφία των εργαζομένων, σε διαδικασία που οργανώνει κρατικός φορέας (!), η διοίκηση του μονοπωλίου κάνει μέχρι την τελευταία στιγμή ό,τι μπορεί για να αποτρέψει τους εργαζόμενους να ψηφίσουν υπέρ της δημιουργίας σωματείου. Ετσι, μετά τις σχετικές εκστρατείες εναντίον του συνδικάτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις αφίσες εντός και εκτός εργασιακών χώρων, τις απειλές, την επιστράτευση μεγαλοδικηγόρων στην αντισυνδικαλιστική εκστρατεία, η «Amazon» άρχισε να «βομβαρδίζει» με μηνύματα και επιστολές για τις εκλογές απολυμένους ή παραιτηθέντες υπαλλήλους της. Ενώ ο Εθνικός Φορέας Εργασιακών Σχέσεων (NLRB) έχει αποφασίσει ότι στις εκλογές δεν μπορούν να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι που δεν δουλεύουν πια στην «Amazon», η εταιρεία τούς έχει συμπεριλάβει στις λίστες που έδωσε στο NLRB, με αποτέλεσμα να λάβουν ψηφοδέλτια και ταυτόχρονα τους «πολιορκεί» με μηνύματα που τους καλούν να ψηφίσουν κατά του συνδικάτου. Αναλυτές σημειώνουν μια «λεπτομέρεια»: Εκμεταλλευόμενη αυτήν την κατάσταση, η «Amazon» μπορεί αν χρειαστεί να προσβάλει στη συνέχεια την ψηφοφορία ως «αντικανονική»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ