Τετάρτη 24 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υγεία των εργαζομένων

Καταγγελία για πλημμελή τήρηση μέτρων προστασίας σε μαγνητοσκόπηση συναυλίας

Η πλημμελής τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό σε χώρους εργασίας και η παντελής απουσία σχετικών ελέγχων του κράτους θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων.

Μια τέτοια περίπτωση καταγγέλλει και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) για συναυλία που μαγνητοσκοπήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 16 Μάρτη, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας «Οι Μουσικοί της Καμεράτας - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής», της Χορωδίας και της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ καθώς και της Χορωδίας και Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Οπως καταγγέλλει ο ΠΜΣ, κατά τη διάρκεια της μαγνητοσκόπησης δεν τηρήθηκαν «οι οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής γυρισμάτων - ηχογραφήσεων» του ΥΠΠΟΑ (αποστάσεις περιμετρικά στους μουσικούς, ειδικό ύφασμα ή προστατευτικό υλικό που να καλύπτει την καμπάνα των πνευστών, ο διευθυντής ορχήστρας δεν φόρεσε μάσκα και δεν υπήρχε ακριλικό πέτασμα ανάμεσα στον ίδιο και τους μουσικούς)».

Ακολούθως, σημειώνει ο ΠΜΣ, μετά από μοριακό τεστ στα μέλη της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων, «διαπιστώθηκε χορωδός θετικός στην Covid-19, με αποτέλεσμα (εφόσον δεν είχε τηρηθεί κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο κατά τη διάρκεια της μαγνητοσκόπησης) να ματαιωθούν προληπτικά οι επόμενες παραγωγές όλων των φορέων που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη παραγωγή».

Ο ΠΜΣ απαιτεί από το υπουργείο Πολιτισμού «να αναλάβει τις ευθύνες του για τον έλεγχο των απαραίτητων μέτρων σε κάθε παραγωγή, δημόσια ή ιδιωτική, ώστε να προστατευθεί η υγεία των συμμετεχόντων. Ειδικά σε ένα φορέα - "φάντασμα", όπως είναι η ορχήστρα "Οι Μουσικοί της Καμεράτας - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής", που με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων, λειτουργεί με απαράδεκτους εργασιακούς όρους, που απ' ό,τι φαίνεται δεν σέβονται ούτε και την υγεία των εργαζομένων τους».

Παράλληλα καλεί όλους τους μουσικούς οι οποίοι αυτό το διάστημα συμμετέχουν σε παραγωγές που θα προβληθούν σε ψηφιακή μορφή, να απαιτήσουν την τήρηση των αναγκαίων πρωτοκόλλων για τη διασφάλιση της υγείας τους και σε περίπτωση που αυτοί δεν τηρούνται να ενημερώνουν άμεσα το Σωματείο για να παρεμβαίνει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ