Σάββατο 20 Μάρτη 2021 - Κυριακή 21 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Διεκδικούν επανέναρξη πρακτικών ασκήσεων και εργαστηρίων

Να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση και τα εργαστήρια διά ζώσης, με όλα τα μέτρα προστασίας, απαίτησαν φοιτητές από σχολές της Αθήνας, με συγκέντρωση την Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας.

Οι φοιτητές κατήγγειλαν ότι για 3ο συνεχόμενο εξάμηνο δεν πραγματοποιούνται οι πρακτικές ασκήσεις, με αποτέλεσμα τελειόφοιτοι να μην μπορούν να πάρουν πτυχίο και όλα αυτά την ώρα που οι χώροι και φορείς πρακτικής άσκησης λειτουργούν κανονικά, που άλλες δραστηριότητες ανοίγουν και κλείνουν, ενώ τα πανεπιστήμια με ευθύνη της κυβέρνησης παραμένουν κλειστά.

Αντιπροσωπεία των φοιτητών είχε συνάντηση με τον υφυπουργό, Α. Συρίγο, παρουσίασαν τα αιτήματά τους και κατέθεσαν υπογραφές που συλλέγουν σε πολλές σχολές για την επαναλειτουργία πρακτικών ασκήσεων και εργαστηρίων. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός δήλωσε ότι προτεραιότητα είναι η επανέναρξη των κλινικών ασκήσεων των Σχολών Υγείας και ακολούθως οι πρακτικές. Γι' αυτά έδωσε χρονοδιάγραμμα ενός περίπου μήνα, ενώ για τα εργαστήρια εκτίμησε ότι η επανέναρξή τους θα γίνει μετά το Πάσχα. Επίσης, έκανε λόγο για διά ζώσης εξεταστική το εαρινό εξάμηνο.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για ανοιχτές σχολές με όλα τα μέτρα ασφάλειας και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για δράσεις στις σχολές, αλλά και το συλλαλητήριο που διοργανώνουν την 1η Απρίλη στη 1 το μεσημέρι, στα Προπύλαια.


Παράλληλα, συνεχίζουν με πρωτοβουλίες που παίρνουν την προσπάθεια να ζωντανεύουν τις σχολές τους, δείχνοντας ότι τα πανεπιστήμια μπορούν να μπουν σε λειτουργία με ασφάλεια αν υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα και χρηματοδότηση.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε την Πέμπτη, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Ιατρικής Αθήνας, εργαστήριο στην Αίθουσα Μικροσκοπίων, με αντικείμενο τη νεοπλασία, από τον καθηγητή Ανδρέα Λάζαρη. Την ίδια μέρα, αντίστοιχα, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ οργανώθηκε από τον Σύλλογο Φοιτητών διάλεξη με θέμα τις αλλαγές στην Εκπαίδευση και την κοινωνία τον καιρό της καραντίνας, που έδωσε ο καθηγητής του Τμήματος Χρήστος Τουρτούρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ