Σάββατο 20 Μάρτη 2021 - Κυριακή 21 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Την Κυριακή ο συμβολικός αγωνιστικός γιορτασμός του Κιλελέρ

Στις 11 π.μ., στον τόπο θυσίας των Θεσσαλών κολίγων

Την Κυριακή 21 Μάρτη στις 11 π.μ., στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, θα πραγματοποιηθεί η συμβολική εκδήλωση μνήμης και τιμής για το γιορτασμό της 111ης επετείου του Κιλελέρ, με κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο, από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «για το οργανωμένο αγροτικό κίνημα που εκφράζεται από τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, το Κιλελέρ αποτελεί φάρο και πυξίδα στην καθημερινή πάλη που διεξάγουμε για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων. Το Κιλελέρ φωτίζει τους σύγχρονους αγώνες ώστε να παραμείνουμε και να καλλιεργήσουμε τη γη μας, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που βρίσκονται σε αγαστή σύμπνοια με τις αποφάσεις της ΕΕ και της ΚΑΠ.

Αποφάσεις και πολιτικές που έχουν καταντήσει την Ελλάδα χώρα εισαγωγής αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, ενώ έχουμε ιδανικές κλιματικές συνθήκες, μηχανοποιημένη παραγωγή, τεχνογνωσία και μεράκι του αγρότη και κτηνοτρόφου και μπορούμε να καλύψουμε όλες τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, καθώς και πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία.

Το Κιλελέρ μάς εμπνέει και μας οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα που τότε και τώρα έχουν την ίδια αξία. Οργάνωση και δυνάμωμα των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών με ζωντανή λειτουργία που να ενημερώνουν, συσπειρώνουν, κινητοποιούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης.

Κοινή δράση και συμμαχία με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους των πόλεων δίνοντας δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, μόνο ο αγώνας που δεν γίνεται. Αξιοποιούμε την πολύτιμη εμπειρία μας, ό,τι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα αγώνα, πάλης, μαζικής συμμετοχής, πολυήμερων μπλόκων. Ποτέ και κανείς δεν μας χάρισε τίποτα».

  • Συμβολική εκδήλωση για την εξέγερση των κολίγων οργανώνει, επίσης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λέσβου, την Κυριακή, στο Μανταμάδο, στις 12 το μεσημέρι. Θα κατατεθεί στεφάνι στο μνημείο Λαϊκών Αγωνιστών.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org