Παρασκευή 12 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Με αφορμή τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο νοσοκομείο

Kαμία ανοχή στην προσπάθεια σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανήλικων παιδιών, διαμηνύει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

«Το αίμα πάγωσε μόλις διαβάσαμε στο διαδίκτυο ότι δύο παιδιά ανήλικα φαίνεται να υπέστησαν άσεμνες χειρονομίες (καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες από όπου και αν προέρχονται) μέσα στο ίδιο το νοσοκομείο μας! Ομως η παγωνιά, η αδράνεια, η μυστικότητα δεν έχουν θέση εκεί όπου κινδυνεύουν ανήλικα παιδιά, εκεί που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Οι καταστάσεις αυτές απαιτούν γρήγορες στοχευμένες ενέργειες, άμεση κοινοποίηση στις αρμόδιες αρχές και φυσικά στους γονείς των παιδιών μαζί με ψυχολόγους!

Στη σεξουαλική κακοποίηση η σιωπή, η μυστικότητα, η αργοπορία δρουν υπέρ του θύτη, αφήνοντας τα θύματα απροστάτευτα! Δίνουν χρόνο και χώρο να εκμεταλλευτεί κι άλλα ανήλικα παιδιά».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Αναρωτιόμαστε! Τις καταγγελίες για ένα τέτοιο φρικτό έγκλημα είναι δυνατόν να τις μαθαίνουμε το σωματείο και οι εργαζόμενοι σχεδόν έναν μήνα μετά και μάλιστα από τα μέσα δικτύωσης και τα κανάλια όπου διέρρευσαν; Θεωρούμε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ευθύνη, γιατί καθυστέρησε να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και το σωματείο εργαζομένων, παρότι είχε την έγγραφη καταγγελία τριών γιατρών. Εχει ευθύνη που δεν απομακρύνθηκε αμέσως ο φερόμενος θύτης από το νοσοκομείο. Και μάλιστα όταν στο νοσοκομείο μας περιφέρονται δεκάδες ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά διάφορων ηλικιών που νοσηλεύονται με εισαγγελική εντολή. Η φύση των καταγγελιών είναι τέτοια που επιβάλλει αυτές οι ενέργειες να γίνουν άμεσα». «Η Δικαιοσύνη έχει έτσι κι αλλιώς το λόγο να αποφασίσει με βάση τα στοιχεία για την ενοχή ή αθωότητα του εργαζόμενου», σημειώνει η ΔΑΣ, συμπληρώνοντας ότι «ο εργαζόμενος που καταγγέλθηκε από συναδέλφους για τέτοιες ενέργειες δεν μπορεί να νοείται συνάδελφος και μέλος του σωματείου, γι' αυτό και τον διαγράψαμε».

Τέλος, η ΔΑΣ καλεί τη διοίκηση του νοσοκομείου να αναλάβει την ευθύνη της στο συγκεκριμένο γεγονός, αλλά και να αναλάβει δράση στην πρόληψη τέτοιων φαινομένων, αξιοποιώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να επαγρυπνούν, να ενημερώνουν άμεσα τους αρμόδιους φορείς σε περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ