Σάββατο 6 Μάρτη 2021 - Κυριακή 7 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ: Δίπλα στους πληγέντες από την πρώτη στιγμή

Το ΚΚΕ, με τα μέλη και στελέχη του από την πρώτη στιγμή της καταστροφής, βρέθηκε δίπλα στους πληγέντες. Περιοδείες σε Δαμάσι, Μεσοχώρι πραγματοποίησαν λίγες ώρες μετά το σεισμό και τις επόμενες μέρες κλιμάκια του Κόμματος, με επικεφαλής τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας, τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή, μεταφέροντας τη στήριξη του Κόμματος στους σεισμόπληκτους, καταγράφοντας προβλήματα και ζημιές και διεκδικώντας από την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές να μεταφερθούν σε ασφαλή μέρη όσοι είχαν πάθει ζημιές στα σπίτια τους, την εξασφάλιση τροφής, υγειονομικής περίθαλψης, θέρμανσης, μέσων προστασίας από την πανδημία.

Ταυτόχρονα, με ανακοίνωσή της η ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ κάλεσε τον λαό της περιοχής να διεκδικήσει οργανωμένα από την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Να προχωρήσει ο έλεγχος και η αποκατάσταση ζημιών σε δημόσια κτίρια, υποδομές, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, σε χώρους δουλειάς.
  • Να ελεγχθούν τα σπίτια και να υπάρξει η απαραίτητη στήριξη για να αποκατασταθούν οι ζημιές.
  • Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο 100% οι ζημιές και το κόστος ανοικοδόμησης των κατοικιών και επαγγελματικών χώρων που έχουν πληγεί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς να αποκλειστεί κανείς απ' τους πληγέντες, λόγω γραφειοκρατικών και νομικών ερμηνειών.
  • Κανείς εργαζόμενος που έχει πληγεί ή αδυνατεί να φτάσει με ασφάλεια στο χώρο δουλειάς του να μη θεωρηθεί αδικαιολογήτως απών από την εργασία του.
  • Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.
  • Αμεσα να γίνει προγραμματισμός για τη διάθεση προσωρινών κατοικιών. Με δεδομένο ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι στην πλειοψηφία τους αγροτοκτηνοτρόφοι, πρέπει να έχουν κατοικία στο χωριό τους. Γι' αυτόν το λόγο επιβάλλεται άμεσα να διατεθούν προσωρινά ξενοδοχεία μέσα στο νομό της Λάρισας και όχι στα Τρίκαλα που διαμένουν αυτήν τη στιγμή.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως με οδηγό το τρίπτυχο αλληλεγγύη - οργάνωση - διεκδίκηση, οργανώθηκαν από την πρώτη στιγμή δεκάδες περιοδείες σε χώρους δουλειάς και συνοικίες από την ΚΟ Λάρισας, όπου μοιράστηκαν χιλιάδες ανακοινώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ