Πέμπτη 4 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΑΣΟΣ
Νέα διακοπή των δρομολογίων Πρίνου - Καβάλας

Υπόλογοι κυβέρνηση και πλοιοκτήτες τονίζει η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ

Ξανά χωρίς δρομολόγια έμεινε η ναυτιλιακή γραμμή Πρίνου - Καβάλας από τη Δευτέρα 1 Μάρτη και για τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μάρτη, σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Καβάλας.

Η συγκεκριμένη γραμμή είχε διακοπεί για περίπου δύο μήνες, μέχρι τις 8 Φλεβάρη, όταν μετά από κρατική επιδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών δρομολογήθηκε πλοίο το οποίο εκτελούσε μόλις ένα δρομολόγιο, μόνο τις καθημερινές. Η λήξη της κρατικής επιδότησης της γραμμής, στα τέλη Φλεβάρη, οδήγησε στη νέα διακοπή των δρομολογίων.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ καταγγέλλει πως την ίδια ώρα που η πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται στο νησί, «οι αχόρταγοι πλοιοκτήτες που εκμεταλλεύονται τις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νησιού προχωρούν στην προκλητική απόφαση να διακόψουν ξανά την σύνδεση Πρίνου - Καβάλας, γιατί έληξε όπως λένε η επιδότηση που απλόχερα τους δίνει η κυβέρνηση για χάρη της κερδοφορίας τους». Επισημαίνει πως η επιλογή της κυβέρνησης να υπηρετήσει τα συμφέροντα και τις αξιώσεις των πλοιοκτητών διαμορφώνει συνεχώς χειρότερες συνθήκες στις θαλάσσιες συγκοινωνίες για την απρόσκοπτη μετάβαση των κατοίκων του νησιού στην Καβάλα.

Τονίζει πως η γραμμή του Πρίνου είναι κρίσιμης σημασίας καθώς χρησιμοποιείται για τη μεταφορά των ασθενών στο Νοσοκομείο Καβάλας, για τη μετακίνηση όσων είναι να εμβολιαστούν, αφού το εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στο ΚΥ Πρίνου δεν έχει προμηθευτεί με εμβόλια εδώ και 4 βδομάδες, ενώ τη γραμμή χρησιμοποιούν ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και όσοι προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

«Κυβέρνηση και πλοιοκτήτες είναι υπόλογοι για τη διαμορφωμένη κατάσταση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νησιού αλλά και όσοι βάζουν πλάτη στις αξιώσεις τους, όπως οι κυβερνητικοί βουλευτές, στελέχη τους στην Τοπική Διοίκηση», προσθέτει η Οργάνωση του Κόμματος και τονίζει πως την ίδια ώρα που οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες δοκιμάζονται, η κυβέρνηση μοιράζει απλόχερα στους πλοιοκτήτες κρατική επιδότηση 4.000 ευρώ για ένα δρομολόγιο τη μέρα στη γραμμή Πρίνου - Καβάλας και 15.000 ευρώ για 5 δρομολόγια τη μέρα στη γραμμή Λιμένα - Κεραμωτής.

Η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ καλεί το λαό του νησιού, τα σωματεία και τους φορείς να δυναμώσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν τον άμεσο προγραμματισμό δρομολογίων στη γραμμή Πρίνου - Καβάλας χωρίς καμιά επιδότηση, την ανάκληση του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου 2932/01, κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν την ασυδοσία των ναυτιλιακών εταιρειών αλλά και δωρεάν εισιτήρια για ανέργους και ΑμεΑ, πολύτεκνους, φοιτητές, μαθητές, ειδικές τιμές για συνταξιούχους και μείωση εισιτηρίων κατά 50%.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξοργιστικές οι αυξήσεις των εισιτηρίων(2022-03-24 00:00:00.0)
Πρόκληση οι προτάσεις για νέα «δώρα» στους εφοπλιστές(2021-01-19 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για τη μείωση ακτοπλοϊκών δρομολογίων(2009-11-03 00:00:00.0)
«Ταφόπλακα» στα δικαιώματα των ναυτεργατών(2001-03-30 00:00:00.0)
ΟΧΙ στις αυθαιρεσίες των πλοιοκτητών(2000-02-03 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν παράνομη απόλυση(1998-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ