Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός

ΤΙΦΛΙΔΑ.--

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Γκιόργκι Γκαχάρια, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το αξίωμά του, ενώ η αντιπολίτευση ζητά διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Ο Γκαχάρια δήλωσε ότι παραιτείται, λόγω διαφωνίας με την ομάδα του όσον αφορά το να τεθεί υπό κράτηση ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Νίκα Μέλια, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Γκαχάρια χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δικαστική εντολή να τεθεί υπό κράτηση ο Μέλια, καθώς αυτό απειλεί να πυροδοτήσει πολιτικούς διχασμούς. Ο Ιρακλί Κομπαχίτζε, πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος «Γεωργιανό Ονειρο», δήλωσε ότι το κόμμα του σχεδιάζει να προτείνει έναν νέο υποψήφιο, για να αντικαταστήσει τον Γκαχάρια.

Δικαστήριο της πρωτεύουσας έδωσε εντολή ο Μέλια, πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου κόμματος Ενωμένο Εθνικό Κίνημα (UNM), να τεθεί υπό κράτηση για φερόμενη μη καταβολή εγγύησης, καθώς είχε κατηγορηθεί για υποκίνηση της βίας σε διαδηλώσεις τον Ιούνη του 2019.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ