Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΕΣΧΕΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΣΙΔΝΕΪ ΚΑΙ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ
Καταδικάζουν το αντικομμουνιστικό ψήφισμα στη Γερουσία της Αυστραλίας

Οι Λέσχες Φίλων του ΚΚΕ στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το κατάπτυστο ψήφισμα στη Γερουσία της Αυστραλίας που επιχειρεί να ταυτίσει τον κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού.

Σημειώνουν αναλυτικά σε ανακοίνωσή τους: «Εργατικοί και Φιλελεύθεροι εναλλάξ έκοψαν και έραψαν στη Γερουσία προκειμένου να αναποδογυρίσουν την Ιστορία και να τη φέρουν στα αντικομμουνιστικά μέτρα τους. Από κοντά το ακροδεξιό κόμμα "Ενα Εθνος" και τρεις "ανεξάρτητοι".

Ομως η Ιστορία έγραψε και δεν ξεγράφει ότι με την καθοριστική συμβολή των κομμουνιστών και της Σοβιετικής Ενωσης, με περισσότερους από 20 εκατομμύρια νεκρούς, επιτεύχθηκε η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και η συντριβή του ναζισμού - φασισμού, τη στιγμή μάλιστα που οι καπιταλιστικές χώρες συνέβαλαν στην άνοδο του φασισμού και παρείχαν σημαντική βοήθεια στη ναζιστική Γερμανία, με στόχο να την αξιοποιήσουν ως δύναμη κρούσης σε βάρος της Σοβιετικής Ενωσης.

Αποδεικνύεται, μια ακόμη μια φορά, πως ο ναζισμός - φασισμός είναι γέννημα - θρέμμα απ' τα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος, του οποίου ο πραγματικός αντίπαλος είναι οι κομμουνιστές, οργανώνοντας την πάλη για να απαλλαγεί ο λαός απ' τα αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας, τη φτώχεια, την ανεργία και την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοια αντικομμουνιστικά κι ανιστόρητα κηρύγματα θα βάλουν εμπόδια στη δράση των κομμουνιστών και στο "γύψο" το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Καλούμε τους συμπατριώτες μας Ελληνες μετανάστες, νέους και παλιότερους, τους μαζικούς φορείς της ομογένειας, το λαό της Αυστραλίας να καταδικάσουν το απαράδεκτο και προκλητικό αντικομμουνιστικό ψήφισμα και να υπερασπιστούν την ιστορική αλήθεια από τη λάσπη και τη συκοφαντία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ