Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Πολικό ψύχος και ανεπάρκεια υποδομών

Copyright 2021 The Associated

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στο έλεος του χιονιά και πολικών θερμοκρασιών εξακολουθούν να είναι από την αρχή της βδομάδας πάνω από 150 εκατομμύρια Αμερικανοί, που διαπιστώνουν για μια ακόμη φορά την έλλειψη σύγχρονων υποδομών μεταξύ άλλων και σε θέματα ηλεκτροδότησης...

Από το δριμύ ψύχος και την υποθερμία έχουν ήδη πεθάνει πάνω από 20 άτομα. Δεκάδες εκατομμύρια άλλοι ξεπαγιάζουν στο κρύο και στο σκοτάδι καθώς οι εταιρείες ηλεκτρισμού αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση για Ενέργεια ή κλείνουν «προληπτικά» τους διακόπτες για να μην πέσει το δίκτυο...

Το κύμα ψύχους δεν σαρώνει μόνο τις βορειοανατολικές πολιτείες αλλά και τις πολιτείες του νότου με πρώτο το Τέξας, όπου τα θερμόμετρα χτες έδειξαν από -9 έως -18 βαθμούς. Ο Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε απόφαση για να αποσταλεί επειγόντως στο Τέξας ομοσπονδιακή βοήθεια. Παράλληλα στο Μισισίπι, οι κάτοικοι ξύπνησαν και αυτοί χτες σε τοπία καλυμμένα με χιόνι και πάγο, διαπιστώνοντας και εκεί ότι οι αρμόδιες αρχές τούς άφησαν αβοήθητους.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες δεν έλειψαν ούτε οι ανεμοστρόβιλοι εκ των οποίων ένας έπληξε τη Βόρεια Καρολίνα, με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και δέκα τραυματίες.

Το φαινόμενο πιθανόν σχετίζεται με τον συνδυασμό ενός αρκτικού αντικυκλώνα με χαμηλές θερμοκρασίες και ενός πολύ ενεργού βαρομετρικού χαμηλού με κύματα βροχοπτώσεων.

Επίθεση Τραμπ στον Μακόνελ

Στο τεταμένο πολιτικό σκηνικό καταγράφηκε χτες νέο επεισόδιο ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, με αφορμή την επιλογή του τελευταίου να ψηφίσει πριν δύο βδομάδες υπέρ της καταδίκης του πρώην Προέδρου. Ο Τραμπ ζήτησε από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών να γυρίσει την πλάτη στον Μιτς Μακόνελ επειδή τον κατηγόρησε δημόσια ότι είναι υπεύθυνος για τη φονική επίθεση υποστηρικτών του στις 6 Γενάρη στο Καπιτώλιο.

«Ο Μιτς είναι ένας κατηφής, σκυθρωπός, αγέλαστος πολιτικάντης και αν οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές μείνουν μαζί του δεν θα κερδίσουν ποτέ ξανά», είπε ο Τραμπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ