Τρίτη 2 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Νέα δολοφονία νεαρού από Ισραηλινούς στρατιώτες

Ο στρατός κατοχής συνεχίζει τις δολοφονίες

Copyright 2020 The Associated

Ο στρατός κατοχής συνεχίζει τις δολοφονίες
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Δεύτερο νεαρό Παλαιστίνιο σε μία βδομάδα σκότωσαν την Κυριακή Ισραηλινοί στρατιώτες σε στρατιωτικό φυλάκιο ελέγχου στη βόρεια Δυτική Οχθη, σε οδική αρτηρία που οδηγούσε προς τη Βηθλεέμ.

Για άλλη μια φορά οι κατοχικές δυνάμεις επικαλέστηκαν «προσπάθεια επίθεσης με μαχαίρι». Τον πυροβόλησαν αρκετές φορές και τον άφησαν αιμόφυρτο για ώρες, αβοήθητο, ώσπου κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Πληροφορίες για την ταυτότητα και την ακριβή ηλικία του άτυχου Παλαιστίνιου δεν έγιναν γνωστές. Στις αρχές της περασμένης βδομάδας Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν δολοφονήσει με ανάλογο πρόσχημα έναν 17χρονο Παλαιστίνιο.

Επίσης, οι κατοχικές αρχές έκαναν έξωση σε μία οικογένεια Παλαιστινίων στην κοινότητα Μασαφίρ Γιάτα, ενώ ορδές Εβραίων εποίκων κατέστρεψαν δέντρα και καλλιέργειες Παλαιστινίων φυτεύοντας τα δικά τους, με σκοπό να καταλάβουν αυθαίρετα (κατά την πάγια τακτική τους) παλαιστινιακή περιουσία στο Σαλφίτ της βόρειας Δυτικής Οχθης.

Διπλωματικές σχέσεις του Ισραήλ με το ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο του Κοσσυφοπεδίου

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, σε επίσημη σύναψη διπλωματικών σχέσεων προχώρησαν χτες το Ισραήλ και το αμερικανοΝΑΤΟικό προτεκτοράτο του Κοσσυφοπεδίου, στο πλαίσιο συμφωνίας από τον περασμένο Σεπτέμβρη με μεσολάβηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ υπό τον Ντόναλντ Τραμπ. Με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ, το Κοσσυφοπέδιο τυπικά εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της Σερβίας.

Μέσω τηλεδιάσκεψης οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, ο Κοσοβάρος Μελίτζα Χαραντινάι Στούμπλα και ο Ισραηλινός Γκάμπι Ασκενάζι, υπέγραψαν δύο μνημόνια συνεργασίας, ενώ εγκαινίασαν την πρεσβεία του Κοσσυφοπεδίου στην Ιερουσαλήμ με την ανάρτηση πλακέτας στην πρόσοψη του κτιρίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ