Τρίτη 2 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Αιματηρές επιθέσεις με θύματα αμάχους

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Η κυβέρνηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, φαίνεται πως ενθαρρύνει τη δράση και τις «πρωτοβουλίες» Κούρδων της βόρειας Συρίας κάποιοι εκ των οποίων δείχνουν να προεξοφλούν ως πιθανή την ανανέωση της αμερικανικής στρατιωτικής και πολιτικής υποστήριξης που απέσυρε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση του προκατόχου του, Ντόναλντ Τραμπ.

Πληροφορίες του πρακτορείου «ΣΑΝΑ» της Συρίας αναφέρουν πως Κούρδοι τοπικών «δυνάμεων ασφαλείας» πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Αραβα φιλοκυβερνητικό και τραυμάτισαν άλλους τέσσερις, που συμμετείχαν σε φιλοκυβερνητική (υπέρ του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Ασαντ) διαδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση των κουρδικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο τη διοίκηση της συνοικίας τους στην πόλη Χάσακα της βορειοανατολικής Συρίας.

Οπως ανέφεραν διεθνή πρακτορεία, οι κουρδικές δυνάμεις επέβαλαν πολιορκία σε συνοικίες της πόλης Χάσακα, που τελούσαν υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού, απαγορεύοντας τη ροή βασικών ειδών όπως καύσιμα, νερό, είδη διατροφής (π.χ. αλεύρι), αναγκάζοντας τους φούρνους της περιοχής να κλείσουν για τουλάχιστον μία βδομάδα.

Νωρίτερα την Κυριακή, στην πόλη Αζάζ της βορειοδυτικής Συρίας εξερράγησαν δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά όπως και σε ένα χωριό που απείχε περίπου 50 χλμ. Οι εκρήξεις έγιναν σε περιοχές που ελέγχουν φιλότουρκοι ένοπλοι του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», που συνεργάζεται με τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής της περιοχής. Πληροφορίες του πρακτορείου ΑΡ ανέφεραν ότι από τις δύο εκρήξεις σκοτώθηκαν έξι άμαχοι στην πόλη Αζάζ (το ένα παιδί) και άλλοι έξι ένοπλοι σε φυλάκιο ελέγχου κοντά σε χωριό της πόλης Αλ Μπαμπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ