Παρασκευή 29 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Διαμαρτυρία σήμερα στο υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας οργανώνουν σήμερα Παρασκευή, στις 11 π.μ., το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και άλλα σωματεία του Τουρισμού, διεκδικώντας να διασφαλιστούν το εισόδημα, η δουλειά και η υγεία των εργαζομένων.

Πέρα από το κλαδικό Συνδικάτο, αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, το Πανελλήνιο Σωματείο Τουριστικών Συνοδών, τα επιχειρησιακά Σωματεία Εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Olympic Royal», «Zafolia», «Crowne Plaza», «Intercontinental», «Stanley», «Novotel», «Athens Marriott», «Hilton», «ΒΑΡΝΙΜΑ ΑΕ» («Athens Plaza») και στην επιχείρηση «Σελέκτ Σέρβις Πάρτνερ».

Η πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου προσπαθεί εδώ και ένα σχεδόν χρόνο να επιβιώσει με δραματικά συρρικνωμένο ή ακόμα και χωρίς καθόλου εισόδημα. Στο φόντο αυτό, πέρα από την κινητοποίηση στο υπουργείο, σωματεία και εργαζόμενοι σε μια σειρά τουριστικές περιοχές όπου δουλεύουν χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι προχωρούν σε διαμαρτυρίες στους κατά τόπους ΟΑΕΔ. Στο πλαίσιο αυτό, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό Ζακύνθου καλεί σε διαμαρτυρία την Παρασκευή 5/2, στις 11 π.μ. στον ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ