Τρίτη 26 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΠΡΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Λύγισε στον ημιτελικό η Εθνική γυναικών

Η ισχυρή Ολλανδία ήταν αυτή που ...βούλιαξε τα όνειρα της Εθνικής γυναικών για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο επικρατώντας στον κρίσιμο ημιτελικό του προ-ολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης με 7-4. Η πρώτη ήττα της ελληνικής ομάδας στο τουρνουά έμελλε να είναι και καθοριστική αφού τα εισιτήρια για Τόκιο έπαιρναν οι δύο πρώτες ομάδες του τουρνουά, με την Ελλάδα να μένει εκτός για μια ακόμη φορά μετά την τελευταία συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς του 2008. Εκτός της Ολλανδίας την πρόκριση για το Τόκιο πήρε και η Ουγγαρία που νίκησε στον άλλο ημιτελικό την Ιταλία.

Η Εθνική γυναικών κατέλαβε την τιμητική 3η θέση στο προ-ολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης καθώς νίκησε στον μικρό τελικό άνετα την Ιταλία με 10-4.

Πλήρωσε το επιθετικό μπλακ άουτ

Κόντρα στις δυνατές Ολλανδέζες οι παίκτριες της Εθνικής παρά το καλό τους ξεκίνημα (3-1) πλήρωσαν την αδυναμία τους να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα της παίκτριας παραπάνω (0/10), το επιθετικό μπλακ άουτ για δύο οχτάλεπτα αλλά και τα προβλήματα στην περιφερειακή άμυνα.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 0-2, 0-2

ΕΛΛΑΔΑ: Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Τριχά, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μαργ. 1, Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Πλευρίτου Βασ., Πλευρίτου Ελ., Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Μένχενς 3, Σλέκινγκ 1, Φαν ντε Κράατς 1, Φαν ντερ Σλοτ 2.

Υπερηφάνεια για την προσπάθεια

Υπερήφανος για την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτριες στη διοργάνωση της Τεργέστης εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τεό Λοράντος, ο οποίος στάθηκε στον χαρακτήρα και τα σπάνια αγωνιστικά χαρακτηριστικά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ