Τρίτη 26 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΥΡΗΛΙΩΝΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΥΡΗΛΙΩΝΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΜΑΚΗ ΜΑΪΛΗ, οι εξής ΚΟΒ της Τομεακής Οργάνωσης Πιερίας προσφέρουν τα παρακάτω ποσά: Πόλη Κατερίνης 90 ευρώ, ΕΒΕ 75 ευρώ, Σταθμού Κατερίνης 50 ευρώ, Ιδιωτικών Υπαλλήλων 15 ευρώ, Πέτρας 10 ευρώ.

  • Στη μνήμη του συνεπούς στις ιδέες του και ανθρώπινου ΜΑΚΗ ΜΑΪΛΗ, αντί στεφάνου η Εφη Αργυριάδη προσφέρει 150 ευρώ.
  • Στη μνήμη του συντρόφου και συνεργάτη μου στην ΚΟΜΕΠ, ΜΑΚΗ ΜΑΪΛΗ, προσφέρω 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αγίας Παρασκευής.

Ξένια Ντούπη

  • Στη μνήμη του συντρόφου ΜΑΚΗ ΜΑΪΛΗ προσφέρω 50 ευρώ, για την αφοσίωση και την εργατικότητά του.

Παν. Γεωργιάδης

  • Η Ελένη Βουλβούλη και οι κόρες της, Αιμιλία και Μαρία, στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΜΑΚΗ ΜΑΪΛΗ προσφέρουν 100 ευρώ στην ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ.
  • Καλό ταξίδι πολυαγαπημένε σύντροφε ΜΑΚΗ. Ησουν κοντά μου σε όλη την περίοδο της αρρώστιας του άνδρα μου, από την αρχή μέχρι το τέλος. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στην ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ.

Δώρα Παρίση

  • Σύντροφε ΜΑΚΗ ΜΑΪΛΗ, η θλίψη μας είναι μεγάλη που δεν θα σε ξαναδούμε πια, με το παντοτινό χαμόγελό σου να μας ρωτάς για τα κοινά μας ενδιαφέροντα και για την υγεία μας - εσύ που έδινες παλικαρίσια τη δική σου μάχη χωρίς να το δείχνεις πως αντιμετωπίζεις σοβαρό πρόβλημα υγείας, για να μη μας στεναχωρήσεις άραγε; Ετσι, μας ήρθε κεραυνός όταν ξαφνικά πληροφορηθήκαμε από τον «Ριζοσπάστη» μας το θάνατό σου. Τώρα πια, ωστόσο, εμείς που σε γνωρίσαμε στον «Ριζοσπάστη» - νέοι δημοσιογράφοι και απονήρευτοι για τα «τερτίπια» των αναθεωρητών τότε - μπορούμε να σου πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έκανες, δίνοντας με σταθερότητα και αποφασιστικότητα, από τη θέση του υπεύθυνου του Πολιτικού Τμήματος της Εφημερίδας, τη μάχη για να κρατήσουμε το Κόμμα μας, το τιμημένο ΚΚΕ, ως Κομμουνιστικό Κόμμα, με τη μαρξιστική - λενινιστική κοσμοθεωρία του. Θα σε θυμόμαστε, ακριβέ μας σύντροφε, να δίνεις με τόλμη τη μάχη απέναντι σε όλους τους «Μηδίσαντες» αναθεωρητές που συμβιβάστηκαν με το σύστημα, σου επιτίθονταν προσωπικά για τις απόψεις - θέσεις σου, που ξεσκέπαζαν τη φραξιονιστική - αναθεωρητική τους δράση ενάντια στο Κόμμα και την επιχείρηση διάλυσης - αλλαγής του χαρακτήρα του «Ριζοσπάστη» από όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ. Μ' αυτά και με όλα όσα συνέβαλες - στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας μαζί με άλλους συντρόφους - για τη μελέτη της Ιστορίας του Κόμματός μας, για να γίνει το ΚΚΕ πιο δυνατό βγάζοντας πολύτιμα συμπεράσματα, έγραψες τη δική σου ξεχωριστή σελίδα στην Ιστορία του Κόμματος.

ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
Στη μνήμη σου, σ. ΜΑΚΗ ΜΑΪΛΗ, μαζί με ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ που υπηρέτησες πιστά σε όλη την αγωνιστική σου ζωή. Θα σε θυμάμαι πάντα.

Γιάννης Ζαγγανάς

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συναγωνιστή ΣΑΒΒΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, πιστού οπαδού του Κόμματος μέχρι την τελευταία του στιγμή, η ΚΟΒ Λυκόβρυσης - Πεύκης συγκέντρωσε το ποσό των 725 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Για το απαράδεκτο πρόστιμο σε βάρος του ΚΚΕ και στη μνήμη του ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΟΥΤΣΗ και της ΒΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Παπαμάργαρης Χάρης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΜΙΛΤΟΥ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας, ο Αποστόλης Αναστασίου προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου πατέρα ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΥΡΗΛΙΩΝΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, εξόριστου στη Γυάρο, ο οποίος υπηρέτησε με αφοσίωση και αυταπάρνηση έως το τέλος της ζωής του το Κόμμα και πρωτοστάτησε αγωνιζόμενος πάντα για τα συμφέροντα του λαού και του ΚΚΕ, καθώς και στη μνήμη της μητέρας μου ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ, προσφέρω 100 ευρώ ως ενίσχυση για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Υπηρεσιών ΤΟ ΕΒΕ.

Ο γιος τους Νίκος Αυρηλιώνης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των κομμουνιστών εκπαιδευτικών ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΥΓΕΡΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΠΑΤΕΡΑ (φωτ.), που «έφυγαν» τόσο πρόωρα από τη ζωή, ο σ. Μανώλης Ψαρράς (μαθηματικός) προσφέρει 30 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Χολαργού - Παπάγου. Η στάση των συντρόφων στην κομματική ζωή ας γίνει πυξίδα προσανατολισμού για όλους εμάς που συνεχίζουμε!

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΘΟΔΩΡΗ ΑΥΓΕΡΟΥ, πιστού και ακούραστου κομμουνιστή, πρωτοπόρου στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες και ιδιαίτερα στους αγώνες για τη μόρφωση της νέας γενιάς, αλλά και για τη διάδοση της πραγματικής Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, και ο οποίος «έφυγε» νωρίς και αναπάντεχα, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Στέλλα Πιπεράκη

  • Στη μνήμη του συντρόφου ΘΟΔΩΡΗ ΑΥΓΕΡΟΥ, που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην υπόθεση της εργατικής τάξης, από όποιο μετερίζι τον χρέωσε το Κόμμα, και «έφυγε» με ψηλά το κεφάλι, ο Νίκος Κατσαμπάνης, ο Γιώργος Ποδηματάς και ο Κώστας Δεδόπουλος προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ (μέσω της ΚΟΒ Ιλισίων), με την υπόσχεση να συνεχίσουν στο δρόμο του.
  • Ο Θανάσης, η Ισμήνη και ο Φοίβος Καραμπέτσος προσφέρουν το ποσό των 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Λαμπρινής - Ριζούπολης στη μνήμη του συντρόφου, συναγωνιστή, συναδέλφου και φίλου ΘΟΔΩΡΗ ΑΥΓΕΡΟΥ.

Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και εκτίμηση (ιδιαίτερα από την εποχή της δράσης του Πανελλήνιου Συλλόγου των Απογόνων της ΕAMικής Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας), θα ζεις μες στους αγώνες για δικαιοσύνη και προκοπή.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΚΩΣΤΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της Οργάνωσης Παγκρατίου.

Ρένα Λευκαδίτου

***

Στη μνήμη του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ και των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο ΚΚΕ, το ποσό των 300 ευρώ.

Δ. Κ.

***

ΦΩΤΟ

Ενας χρόνος πέρασε που «έφυγε» από κοντά μας η αδελφή μας, συντρόφισσα ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΒΟΥΛΑ) ΔΙΑΚΟΥΜΗ. Στη μνήμη της προσφέρουμε το ποσό των 150 ευρώ στο ΚΚΕ, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΥΓΕΡΟΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΥΓΕΡΟΣ
Οικογένεια Κώστα Διακουμή


ΒΟΥΛΑ ΔΙΑΚΟΥΜΗ
ΒΟΥΛΑ ΔΙΑΚΟΥΜΗ

ΒΑΡΟΥΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΒΑΡΟΥΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΜΙΛΤΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΙΛΤΟΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ

ΜΑΚΗΣ ΜΑΪΛΗΣ
ΜΑΚΗΣ ΜΑΪΛΗΣ

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ