Τετάρτη 16 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σήμαναν συναγερμό για τις 31 Γενάρη

Αγωνιστικός συναγερμός έχει σημάνει και στις εργατουπόλεις του Πειραιά για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την προστασία του δικαιώματος στη δουλιά, για την αύξηση στο μεροκάματο, για αξιοπρεπή διαβίωση. Χτες το απόγευμα, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά, σε πλατιά σύσκεψη, μετέφερε κάλεσμα προς τα δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικαλιστικές κινήσεις που συμμετείχαν στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, να σηματοδοτήσει η 31η Γενάρη την έναρξη της αντεπίθεσης της εργατικής τάξης. Οι συνδικαλιστές, που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης, αποφάσισαν την ημέρα αυτή στις 6.30 το απόγευμα να στείλουν και το δικό τους μήνυμα, με συλλαλητήριο, από την πλατεία Κοραή. Αποφάσισαν, ακόμα, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για το συλλαλητήριο, να γίνει το πρωί στις 29 του μήνα διάβημα διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στον Πειραιά.

Παράλληλα, από σήμερα, οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά θα ξεκινήσουν και τη μάχη της ενημέρωσης. Ετσι, μια σειρά σωματεία ανέλαβαν να «στολίσουν» τον Πειραιά με αεροπανό, ενώ σε όλες τις εργατογειτονιές θα γίνουν εξορμήσεις ενημέρωσης. Ακόμα, θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση, ενώ δε θα μείνει γιαπί, καράβι, εργοστάσιο, χωρίς να γίνει περιοδεία και εξόρμηση.

Τη σύσκεψη άνοιξε ο γραμματέας του ΕΚΠ Μιχάλης Νουφαρίτσης, επισημαίνοντας: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει το τελικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, αυτή τη φορά πιο προσεκτικά, πιο μεθοδευμένα και κυρίως διασπαστικά. Η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων πρέπει να είναι άμεση. Ο συναγερμός έχει σημάνει. Ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο την υπεράσπιση του σημερινού συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά τη διεύρυνσή του για ένα σύγχρονο σύστημα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής τάξης». Ο συνδικαλιστής κατήγγειλε τη στάση των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ, που συγκροτούν την πλειοψηφία στη διοίκηση του ΕΚ Πειραιά, καθώς εναρμονίζονται πλήρως με τη «γραμμή» της ΓΣΕΕ, ενώ αναφέρθηκε στη δημαγωγική τακτική της ΝΔ, αλλά και στη στάση του ΣΥΝ, ο οποίος, επίσης, εναρμονίζεται με τις θέσεις της ΓΣΕΕ.

Το λόγο αμέσως μετά πήρε ο Γιώργος Τούσσας, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, ο οποίος τόνισε ότι η πλειοψηφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση, τόσο με την κυβέρνηση, όσο και με τους βιομηχάνους, για να προετοιμάσει το έδαφος για τον αφοπλισμό της εργατικής τάξης και επισήμανε ότι ο αγώνας για την Κοινωνική Ασφάλιση είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το δικαίωμα στη δουλιά, με την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ