Πέμπτη 14 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» και πάλι διαδικτυακά

Η παράσταση «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» του Ντάλτον Τράμπο, σε θεατρική απόδοση της Σοφίας Αδαμίδου και σκηνοθεσία της Θάλειας Ματίκα, είναι και πάλι διαθέσιμη διαδικτυακά, on-demand για το κοινό έως τις 17 Γενάρη, μέσω της πλατφόρμας «viva.gr».

Ενώ τα θέατρα παραμένουν κλειστά και η πανδημία σαρώνει τον πλανήτη, η αντιπολεμική κραυγή του Τζόνι έρχεται να υπενθυμίσει το πιο δυνατό παγκόσμιο μήνυμα για ενότητα ανάμεσα στους λαούς και την ειρήνη.

Στο ρόλο του Τζο ο Τάσος Ιορδανίδης.

Ο Τζόνι συμβολίζει τον απλό ανώνυμο στρατιώτη, που τραυματίζεται την τελευταία μέρα του πολέμου και χάνει τα πάντα. Χωρίς χέρια και πόδια, αλλά και με το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλιού του κατεστραμμένο, έχοντας χάσει το πρόσωπό του, την όραση και την ακοή του, την ομιλία του. Κι όμως, παραμένει Ανθρωπος. Μέσα σε αυτήν τη σωματική ανυπαρξία είναι κάτι που δεν το διέλυσε η οβίδα του πολέμου, το μυαλό...

Η καλλιτεχνική εταιρεία «art ensemble» δίνει την ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό να παρακολουθήσει την παράσταση στην προνομιακή τιμή των 5 ευρώ.

Η μαγνητοσκόπηση υψηλής ανάλυσης, με χρήση πολλαπλών καμερών, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Αλφα» με ειδικά διαμορφωμένη τηλεσκηνοθεσία του Αλέξανδρου Τηλιόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ