Τετάρτη 6 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΣΚ ΟΤΕ
Να μη χαθεί κανένα δικαίωμα των εργαζομένων που μεταφέρονται στις θυγατρικές

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ ΟΤΕ) με την εργοδοσία του ομίλου για τους όρους μεταφοράς εργαζομένων σε θυγατρικές τους, η ΕΣΚ ΟΤΕ επισημαίνει ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΜΕ, στις 29/12, «επιβεβαιώθηκε ότι η μεταφορά των εργαζομένων στις θυγατρικές βρίσκει χαμένους τους εργαζόμενους (...) παρά την προσπάθεια της πλειοψηφίας να φτιασιδώσει το αποτέλεσμα για να φανεί ότι οι εργαζόμενοι δεν χάσαμε τόσα όσα ήθελε στην αρχή της διαβούλευσης η διοίκηση του ΟΤΕ». Χαρακτηριστική είναι η επιδίωξη της εργοδοσίας να καταργήσει «για όσους μεταφέρονται στις θυγατρικές τον Λογαριασμό Νεότητας, το Ταμείο Αλληλοβοήθειας (με εξαίρεση τα επιδόματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες) και το ασφαλιστήριο της "Cosmote". Περικοπές που στερούν από τους εργαζόμενους περίπου 800.000 ευρώ το χρόνο».

Η ΕΣΚ, με στόχο να μη χαθεί κανένα από τα δικαιώματα των εργαζομένων, πρότεινε στο ΔΣ της ΟΜΕ «να στείλουμε άμεσα επιστολή με αυτό το αίτημα προς τη διοίκηση και να ληφθεί απόφαση με ανοιχτή ημερομηνία για απεργιακή κινητοποίηση τις πρώτες μέρες του Γενάρη, ώστε με αυτή σαν όπλο να βάλουμε τα αιτήματα από τη δική μας πλευρά (...) Η απάντηση από πλευράς της πλειοψηφίας ήταν να φτιαχτεί επιτροπή που θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται το νέο ιδιωτικό ασφαλιστήριο που θα γίνει (κάποτε) στις νέες εταιρείες».

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, η ΕΣΚ υπογραμμίζει την ανάγκη «εδώ και τώρα το σύνολο των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ, είτε στη μητρική είτε στις θυγατρικές να συντονίσουμε τον αγώνα ώστε να μη χαθεί τίποτα από όσα δικαιούμαστε αλλά και να ξεκινήσει από τώρα ο αγώνας ενόψει τη νέας ΣΣΕ. Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα: Να μην περικοπεί τίποτα από τα δικαιώματα των εργαζομένων που μεταφέρονται στις θυγατρικές. Την άμεση μετατροπή της Ομοσπονδίας σε κλαδική, ώστε η εργοδοσία να μην έχει περιθώρια ελιγμών για το ποιος εκπροσωπεί ποιον. Την άμεση διεκδίκηση μίας, ενιαίας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ