Τετάρτη 6 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Σύσκεψη σωματείων για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας από την πανδημία

Το Σάββατο 9/1 στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας

Κάλεσμα στα σωματεία της Δυτικής Αττικής να σχεδιάσουν από κοινού τη δράση τους για μέτρα προστασίας των εργαζομένων από την πανδημία απευθύνουν το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής (Παράρτημα Θριασίου) και το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό καλούν τα επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία της περιοχής σε σύσκεψη το Σάββατο 9/1, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας (Χαριλάου 28).

«Σε αυτές τις συνθήκες που η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα ώστε να μη γίνονται οι χώροι δουλειάς χώροι υπερμετάδοσης του ιού, αλλά παίρνει μόνο μέτρα αστυνόμευσης της περιοχής και συνεχίζει την καραμέλα της "ατομικής ευθύνης", είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί συνέχεια στον αγώνα και τη διεκδίκηση! Να δυναμώσει η δράση μας, για να μην παίζουν κορόνα - γράμματα τις ζωές μας για τα κέρδη τους!», σημειώνουν στο κάλεσμά τους.

Υπενθυμίζουν ότι το προηγούμενο διάστημα διεκδίκησαν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις ζητώντας μέτρα προστασίας από τη μετάδοση του ιού, όπως πύκνωση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας, ενώ παράλληλα οργάνωσαν πρωτοβουλίες με αίτημα την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Στην κατεύθυνση αυτή, σωματεία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν προαναγγείλει εργατική κινητοποίηση «για να ακουστεί δυνατά η φωνή του λαού και των εργαζομένων» κλιμακώνοντας τη σχετική δραστηριότητα. Τη σχετική ανακοίνωση συνυπογράφουν τα Συνδικάτα Εργαζομένων Μετάλλου Αττικής (Παράρτημα Θριασίου) και Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, τα Σωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ Ασπροπύργου - Ελευσίνας - Μάνδρας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Νοσοκομείου «Θριάσιο», Ενέργειας και η Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Αττικής.

Απέναντι στην απραξία της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής, το οποίο «αναλώνεται σε δελτία Τύπου» και «συναντήσεις με δημάρχους και Περιφέρεια», χωρίς σαφές πλαίσιο διεκδικήσεων και χωρίς καμία πρωτοβουλία για κινητοποίηση, τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους να συγκροτήσουν επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, αξιοποιώντας όλους τους τρόπους, με συζητήσεις, συσκέψεις, συνελεύσεις, μάζεμα υπογραφών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ