Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αμεσες αντιδράσεις από τους μαθητές στους απαράδεκτους σχεδιασμούς

Σήμερα κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας

Αποφασισμένοι να ακυρώσουν στην πράξη την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει μεσούσης της σχολικής χρονιάς και εν μέσω πανδημίας σε αλλαγή του τρόπου πρόσβασης στα πανεπιστήμια δηλώνουν οι μαθητές που δίνουν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις.

Ηδη, μία σειρά πενταμελή συμβούλια τάξεων της Γ' Λυκείου αλλά και 15μελή Λυκείων έχουν εγκρίνει ψήφισμα καταδίκης των αντιεκπαιδευτικών στοχεύσεων του υπουργείου, που καταθέτουν στους διευθυντές των σχολείων τους αλλά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, ενώ σήμερα Τετάρτη προχωρούν σε νέα κινητοποίηση, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, στο υπουργείο Παιδείας.

«Η επιλογή που σκοπεύετε να κάνετε, δηλαδή να αλλάξετε, εν μέσω πανδημίας και μόλις 6 μήνες πριν δώσουμε πανελλήνιες, το σύστημα πρόσβασης, είναι έγκλημα! Μας φέρεστε σαν πειραματόζωα. Διαλύετε την ψυχολογία μας. Νιώθουμε ότι παίζετε με τις τύχες και το μέλλον μας. Νιώθουμε αδικημένοι», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Οι μαθητές που το υπογράφουν, λένε στην κυβέρνηση «με μια φωνή: Πάρτε πίσω οποιαδήποτε σκέψη για αυτές τις αλλαγές. Είναι απέναντί σας η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών της Γ' Λυκείου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ