Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα και μέσα στην καραντίνα

Τη συνέχιση του αγώνα και μέσα στην καραντίνα αποφάσισαν οι μαθητές που συμμετείχαν στη διαδικτυακή συζήτηση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκέμβρη, επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οπως τονίζει η ανακοίνωση της Συντονιστικής, «12 χρόνια μετά οι μαθητές δεν ξεχνάμε! Καταδικάζουμε την τρομοκρατία, την καταστολή με αφορμή και τις ντροπιαστικές εικόνες στο κέντρο της Αθήνας. Φαίνεται ότι ο ιός που φοβούνται περισσότερο είναι το μικρόβιο του αγώνα. Οι μαθητές θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, όσο κι αν δεν το θέλουν! Είναι δίκαιο και σωστό να αγωνίζεται κανείς για τα δικαιώματά του! Και τα δικά μας αιτήματα ξεχειλίζουν από δίκιο».

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα αποτελέσματα του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου που διακινείται για την τηλεκπαίδευση και μέχρι στιγμής έχει συμπληρωθεί από 900 μαθητές. Επίσης, το πώς βιώνουν οι μαθητές την καραντίνα σε συνδυασμό με την κατάσταση που αντιμετωπίζουν με την έλλειψη εξοπλισμού για την τηλεκπαίδευση. Και, τέλος, την εξέλιξη του μαθητικού καλλιτεχνικού διαγωνισμού που «τρέχει» και θα ολοκληρωθεί στις 16/1/2021.

Αποφάσισαν την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερωτηματολογίου και την ανάδειξή του στα ΜΜΕ, καθώς και την αποστολή επιστολής προς το υπουργείο Παιδείας με τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org