Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Εκδηλώσεις των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια της Αθήνας
Σε Πάντειο - Χαροκόπειο

-- 4/12, 20.00, «76 χρόνια από τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944, διδασκόμαστε για τις μάχες που δίνουμε σήμερα». Θα μιλήσει ο Κώστας Σκολαρίκος, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- 5/12, 20.00, «Ψηφιακή οικονομία: Πρόοδος για τους λαούς ή ακόμα ένας δρόμος για να θησαυρίσουν τα μονοπώλια;», με αφορμή την εγκατάσταση Data Center της «Microsoft» στην Ελλάδα. Θα μιλήσουν: Κώστας Τσιτσεκλής, υποψήφιος διδάκτορας στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, Αντώνης Μοχιανάκης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- 6/12, 19.00, «Μαρξισμός και κοινωνική θεωρία: Στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρ. Ενγκελς και τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Β. Ι. Λένιν». Θα γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:

α) Η διαλεκτικοϋλιστική βάση της μαρξιστικής κοινωνικής θεωρίας: Δημ. Κοιλάκος, διδάσκων Παν. Δυτ. Αττικής - Instituto de Estudos Filosoficos, Πανεπιστήμιο Coimbra.

β) Η ανάπτυξη της υποκειμενικότητας και του υποκειμενισμού στην ψυχολογία ως απάντηση στον νεοθετικισμό και η μαρξιστική διέξοδος: Παν. Ρεντζελάς, αναπλ. καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας, Birmignham City University.

γ) Μαρξισμός και κριτική θεωρία: Διαλεκτική και μεταφυσική στην πολιτειολογία: Δημ. Κιβωτίδης, λέκτορας Φιλοσοφίας του Δικαίου, East London University.

-- 8/12, 20.00, «Η διαχείριση της πανδημίας στον καπιταλισμό και οι συνέπειές της στο κράτος και την οικονομία». Θα μιλήσει η Μαρίνα Λαβράνου, μέλος του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- 9/12, 20.00, «Φυσικές καταστροφές τον 21ο αιώνα - Η επιστήμη της Γεωγραφίας στην υπηρεσία του λαού». Θα μιλήσει η Εύη Γεωργιάδου, μέλος της Ομάδας Περιβάλλοντος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- 13/12, 20.00, Βιβλιοπαρουσίαση: «Για την απελευθέρωση των γυναικών από κάθε κοινωνική ανισότητα, Η αντίληψη του ΚΚΕ». Θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την Ισοτιμία των Γυναικών.

  • Για περισσότερες πληροφορίες για τις παραπάνω εκδηλώσεις: knepanteio@gmail.com
Στις σχολές Υγείας του ΕΚΠΑ

-- 5/12, 19.30, «Αλήθειες και ψέματα για το εμβόλιο του κορονοϊού και οι διεθνείς ανταγωνισμοί». Θα μιλήσει η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο.

-- 13/12, 19.30, «Μια πρώτη γνωριμία με την επαναστατική θεωρία». Θα μιλήσει ο Αντώνης Μοχιανάκης.

  • Για περισσότερες πληροφορίες για τις παραπάνω εκδηλώσεις: kneygeiasekpa@gmail.com
Σε σχολές του ΕΜΠ

-- 6/12, 19.00, «Αναπτυξιακό σχέδιο για τις υποδομές στην Αττική: Τα κερδοφόρα όνειρα των επιχειρηματιών εφιάλτης για το λαό». Θα μιλήσει ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και γραμματέας του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

-- 17/12, 19.00, Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Σοσιαλισμός η απάντηση στον 21ο αιώνα».

  • Για περισσότερες πληροφορίες για τις παραπάνω εκδηλώσεις: kne.ntua@gmail.com
Στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής

-- 5/12, 20.30, «Μια πρώτη γνωριμία με την επαναστατική θεωρία». Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Κετσιετζής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- 9/12, 20.30, παρουσίαση της έκδοσης του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ «Για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά. Με το ΚΚΕ μπροστά για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό». Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Κατηφές, επικεφαλής του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- 12/12, 20.00, «76 χρόνια από τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944, διδασκόμαστε για τις μάχες που δίνουμε σήμερα».

-- 17/12, 20.00, βιβλιοπαρουσίαση «Για την απελευθέρωση των γυναικών από κάθε κοινωνική ανισότητα, Η αντίληψη του ΚΚΕ».

  • Για περισσότερες πληροφορίες για τις παραπάνω εκδηλώσεις: knepada@gmail.com
Στη Φιλοσοφική Σχολή

-- 4/12, 19.30, «76 χρόνια από τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944, διδασκόμαστε για τις μάχες που δίνουμε σήμερα». Θα μιλήσει ο Μιράν Αβακιάν, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Φιλοσοφικής της ΚΝΕ.

Στις σχολές ΝΟΠΕ

-- 3/12, 18.30, «Οι ανταγωνισμοί για το εμβόλιο στο έδαφος του καπιταλισμού και ο αγώνας για την υγεία και τη ζωή του λαού». Θα μιλήσει ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- 4/12, 19.30, «Λαϊκές ελευθερίες και περιορισμοί». Θα μιλήσει ο Μανώλης Φραδέλος, δικηγόρος και μέλος της Προσωρινής Διοίκησης του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων.

-- 5/12, 19.30, «Η κατάσταση στον κλάδο των ΜΜΕ και ο ρόλος του δημοσιογράφου». Θα μιλήσει ο Γιώργος Μηλιώνης, στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

-- 11/12, 19.30, «76 χρόνια από τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944, διδασκόμαστε για τις μάχες που δίνουμε σήμερα».

-- 19/12, 19.30, βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής».

  • Για περισσότερες πληροφορίες για τις παραπάνω εκδηλώσεις: knenope@gmail.com
Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιά

-- 6/12, 19.30, «Μπροστά στη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση: "Πράσινο new deal" ή σοσιαλισμός». Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες: kne.oikonomika@gmail.com


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org