Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα ζητήματα των σχολείων

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας προχωρά αύριο Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι το ΔΣ της ΟΛΜΕ, προκειμένου να συναντηθεί με την υπουργό Παιδείας.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ επισημαίνει πως η υπουργός Παιδείας δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα της Ομοσπονδίας για συνάντηση, από τις 20 Νοέμβρη, και εν μέσω πανδημίας κατέθεσε σε διαβούλευση νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση χωρίς ουσιαστικό διάλογο. Η ΟΛΜΕ ζητά να συζητηθούν τα επείγοντα θέματα που αφορούν προβλήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων με τήρηση όλων των μέτρων για την προστασία της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία, και τις θέσεις της Ομοσπονδίας αναφορικά με το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Καλεί παράλληλα τα ΔΣ των ΕΛΜΕ την ίδια μέρα να προβούν σε ανάλογες παραστάσεις διαμαρτυρίας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Στο μεταξύ, χτες, συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ και της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών Θεσσαλονίκης, μαζί με εκπαιδευτικούς που αποκλείστηκαν από τους πίνακες διορισμού για παράβολο αξίας μόλις 3 ευρώ.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με εκπρόσωπο του υπουργείου και απαίτησε να δώσει λύση στο πρόβλημα η κυβέρνηση, ώστε να μη μείνει κανένας αναπληρωτής εκτός σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ