Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φυγόδικοι άλλα δύο πρώην στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής

Κατηγορούνται για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή στη «Φαβέλα»

Δύο πρώην στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ο Σωτήρης Δεβελέκος - άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου και συνομιλητής του Λαγού στη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ - και ο Ακης Θεοδώρου, στέλεχος της ΤΟ Πειραιά της ΧΑ, κατηγορούνται για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Οσα δηλαδή και τα άτομα που βρίσκονταν στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα», όταν τάγμα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης υπό την καθοδήγηση των δύο προαναφερθέντων επιτέθηκε στο χώρο.

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν για να απολογηθούν. Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. αναζήτησε τον Δεβελέκο σε τρεις διαφορετικές διευθύνσεις που κατά καιρούς έχει δηλώσει, χωρίς αποτέλεσμα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι κρύβεται για να αποφύγει τη σύλληψη. Ετσι, στις 21 Οκτώβρη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης των δύο κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της επίθεσης εκείνης η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από χτυπήματα με σιδερολοστό, ενώ άλλα δύο νεαρά άτομα υπέστησαν εγκαύματα από χτυπήματα με πυρσούς. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τη στιγμή της επίθεσης τα 8 - 10 άτομα έβριζαν και απειλούσαν λέγοντας «θα σας κάψουμε» και «δε χωράτε στον Πειραιά». Ενας από τους επιτιθέμενους φώναξε «τέλος χρόνου» και το τάγμα εφόδου αποχώρησε, φωνάζοντας «Αίμα - τιμή - Χρυσή Αυγή».

Να τονιστεί επίσης ότι ο Δεβελέκος είχε συλληφθεί για παράνομη οπλοκατοχή και είχε αναγνωριστεί και ως ο επικεφαλής των χρυσαυγιτών που το Νοέμβρη του 2017 έξω από το Εφετείο επιτέθηκαν και τραυμάτισαν την συνήγορο Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Ευγενία Κουνιάκη. Για τη συγκεκριμένη επίθεση ο Δεβελέκος είχε κληθεί να δικαστεί στις 5 Οκτώβρη, ούτε τότε όμως δεν εμφανίστηκε. Εκτός λοιπόν από τον υπαρχηγό της ΧΑ Χρήστο Παππά, που καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε 13 χρόνια και 3 μήνες και αναζητείται (;) από την ΕΛ.ΑΣ., στο κάδρο προστίθενται και οι παραπάνω...

Επιπλέον, πήρε αναβολή η δίκη που θα γινόταν στα τέλη Οκτώβρη σε β' βαθμό με κατηγορούμενο τον Χρήστο Ζέρβα, επικεφαλής της «ασφάλειας της Κεντρικής Διοικήσεως» της ΧΑ, για τον άγριο ξυλοδαρμό και ληστεία κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη. Αν και παρίστατο ο δικηγόρος του ναζιστή, ο ίδιος ο Ζέρβας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια κάθειρξη. Στις 31/3/2017 το μεσημέρι ο Αλ. Λάζαρης υπέστη δολοφονική επίθεση από τάγμα εφόδου της ΧΑ στη Μεσογείων, απλώς και μόνο διότι έτυχε να περνάει έξω από τα κεντρικά γραφεία της και η εμφάνισή του να ταιριάζει στο «προφίλ» όσων η ναζιστική οργάνωση θεωρούσε πολιτικούς της αντιπάλους. Ο Ζέρβας αναγνωρίστηκε και από το θύμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ζέρβας ήταν επίσης έμμισθο ηγετικό στέλεχος της ΧΑ, πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης Αμπελοκήπων, υποψήφιος βουλευτής (και στις δύο τελευταίες βουλευτικές εκλογές, Γενάρη - Σεπτέμβρη 2015) και δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ, καθώς και υπάλληλος στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στη Βουλή, μισθοδοτούμενος από το ελληνικό Κοινοβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ