Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τραγωδία στο Αιγαίο με ένα αγοράκι νεκρό

Αλλη μια τραγωδία σημειώθηκε την Κυριακή στο Αιγαίο, καθώς το Λιμενικό εντόπισε μια γυναίκα και τη σορό ενός ανήλικου αγοριού σε δυσπρόσιτη περιοχή στο ακρωτήρι «Πράσο» της Σάμου.

Η υπηρεσία ενημερώθηκε νωρίς το πρωί για την ύπαρξη αριθμού προσφύγων και μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή. Στελέχη του Λιμενικού πήγαν στο σημείο, ενώ σκάφη του απέπλευσαν για να πραγματοποιήσουν θαλάσσιες έρευνες. Τις πρωινές ώρες στο ακρωτήρι «Πράσο» εντοπίστηκαν δέκα ναυαγοί, ενώ λίγη ώρα αργότερα, σε δυσπρόσιτη περιοχή εντοπίστηκε η γυναίκα και η σορός του άτυχου αγοριού. Και οι δύο παρελήφθησαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού και η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Παράλληλα, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής ενημέρωσε για τον εντοπισμό ακόμη έξι αλλοδαπών σε χερσαία περιοχή στα ανατολικά. Σύμφωνα με τους διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 25 άτομα, δηλαδή αγνοούνταν άλλα εφτά. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ τις έρευνες είχε αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ. Τελικά, μετά από έρευνες βρέθηκαν σώοι, στην ξηρά, οι εφτά πρόσφυγες που αγνοούνταν. Οι αγνοούμενοι εντοπίστηκαν στο Βαθύ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ