Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
Οργανώνει την αλληλεγγύη στα ανήλικα προσφυγόπουλα

Με σύνθημα «Αλληλεγγύη, το όπλο των λαών», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης οργανώνει την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και κυρίως στα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, καλώντας τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα σωματεία να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία.

Το Σωματείο συγκεντρώνει παπούτσια (νούμερα 40, 41 και 42) για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στη δομή στο Βελβεντό Κοζάνης, στα γραφεία του, στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, πρωινές ώρες, 10 π.μ. με 1 μ.μ.

Στην αντίστοιχη ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αναφέρει πως «η βάρβαρη πολιτική της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες, οι Κανονισμοί του Δουβλίνου και η Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας έχουν μετατρέψει μια σειρά από χώρες σε τεράστιες φυλακές προσφύγων και μεταναστών» και προσθέτει: «Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι, παράλληλα με τον αγώνα για το μισθό, τα εργασιακά δικαιώματα, την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού με αφορμή την έξαρση του κορονοϊού, να εντάξουν και τον αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, να δυναμώσουν τους αγώνες τους ενάντια στις αντεργατικές κυβερνήσεις σε κάθε χώρα, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ