Τρίτη 3 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Αναστάτωση και αντιδράσεις από τα νέα μέτρα

Αναστάτωση και αντιδράσεις σε ομοσπονδίες και σωματεία προκάλεσαν τα νέα κυβερνητικά μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού που επιφέρουν την αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών σε όλα τα σπορ για ένα μήνα. Αντίθετα, από τα νέα μέτρα εξαιρούνται οι αγώνες των πρωταθλημάτων της Super League και της Basket League καθώς και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ομάδων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, χτες, ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε τη ματαίωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου, που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 8 Νοέμβρη, στις εγκαταστάσεις του Σχινιά.

Στο μπάσκετ η Ομοσπονδία προχώρησε στην αναστολή όλων των διοργανώσεων (πρωταθλήματα, κύπελλα) που τελούν υπό την αιγίδα της λόγω των νέων μέτρων για τον κορονοϊό (πρωταθλήματα και κύπελλα). Η ΕΟΚ διευκρίνισε πως η αναστολή ισχύει όσο διαρκούν τα νέα μέτρα.

Στο πόλο η Κολυμβητική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την αναβολή της 6ης αγωνιστικής σε Α1 ανδρών και γυναικών. Παράλληλα η Ομοσπονδία κάλεσε τα σωματεία αλλά και τους αρμόδιους φορείς (συνδέσμους διαιτητών - προπονητών) σε τηλεδιάσκεψη για σήμερα 3/11 για τα νέα δεδομένα.

Στη Volleyleague ανδρών η διοργανώτρια αρχή της ΕΣΑΠ έστειλε αίτημα προς το υφυπουργείο Αθλητισμού ζητώντας την εξαίρεση του πρωταθλήματος από τις απαγορεύσεις. Σημειώνεται πως η Λίγκα μετά τα νέα μέτρα επέβαλε στα σωματεία την πραγματοποίηση τεστ κορονοϊού 48 ώρες πριν από τον αγώνα.

ΠΣΑΠ: Ζητά την άμεση έναρξη των Super League 2 και Football League

Με νέα επιστολή του προς τους αρμοδίους της κυβέρνησης ο Σύνδεσμος των Ελλήνων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) ζητά την εξαίρεση από τα μέτρα αναστολής διεξαγωγής των πρωταθλημάτων Super League 2 και Football League, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση χιλιάδες οικογένειες θα βιώσουν οικονομική καταστροφή. Σημειώνεται πως τα δύο πρωταθλήματα ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 7 Νοέμβρη μετά από αναβολές και μεταθέσεις που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ