Τρίτη 27 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνέλευση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής

Κινητοποίηση στις 3 Νοέμβρη, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 6 μ.μ., απαιτώντας να ληφθούν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία, καθώς και να γίνει απεργία όποτε η κυβέρνηση φέρει το νομοσχέδιο για το παραπέρα χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, αποφάσισε σε Γενική Συνέλευση την περασμένη Κυριακή στο Περιστέρι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Σπ. Κωνσταντάς, τόνισε εισηγητικά ότι οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο «θα συνιστούν ένα νέο ιδιώνυμο δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης». Ανέδειξε τις ευθύνες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ηγεσία της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΠΟΕ ΟΤΑ), που με τη στάση του «δίνει χρόνο στην κυβέρνηση και αφαιρεί χρόνο από τα σωματεία για την οργάνωση της πάλης τους».

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, στους δήμους παραμένει διαρκής η μείωση του προσωπικού, ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν γίνει «λάστιχο» σε όλες τις υπηρεσίες, «με την πλειοψηφία των δημοτικών αρχών να αποκρύπτουν, όταν προκύπτουν, κρούσματα». Μίλησε επίσης για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών με αιχμή τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, σημειώνοντας πως με βάση και την εμπειρία «όποια υπηρεσία ιδιωτικοποιήθηκε οι παροχές μειώθηκαν, υποβαθμίστηκαν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ