Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Δραστηριότητες για την 28η Οκτωβρίου

Από την Απελευθέρωση της Αθήνας
Από την Απελευθέρωση της Αθήνας
Πολύμορφες εκδηλώσεις και δραστηριότητες προγραμματίζουν μπροστά στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου Οργανώσεις της ΚΝΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Συγκεκριμένα, στην Αττική, οι Οργανώσεις της Περιφερειακής Οργάνωσης ΑΕΙ της ΚΝΕ προγραμματίζουν γι' αυτές τις μέρες τα εξής:

Σάββατο 24 Οκτώβρη:

Η ΤΟ ΕΜΠ πραγματοποιεί εκδήλωση, στις 19.00, στο spot της ΚΝΕ στο ΕΜΠ με θέμα: «Η πάλη ενάντια στο φασισμό από την Απελευθέρωση μέχρι σήμερα». Θα μιλήσει η Ιουλία Χρονοπούλου, Γραμματέας της ΤΕ ΑΕΙ - Ερευνητικών Κέντρων της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Η ΤΟ Φιλοσοφικής, στο πλαίσιο διημέρου εκδηλώσεων με θέμα «Μαθαίνουμε την Ιστορία μας. Δεν ξεχνάμε: Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε», πραγματοποιεί, στις 18.00, ξενάγηση στο Μουσείο ΕΑΜικής Αντίστασης της Καισαριανής, παρουσίαση του πρότζεκτ «Οι γυναίκες στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα - Η συμβολή του ΚΚΕ» και αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι από το μουσικό σύνολο της ΤΟ Φιλοσοφικής.

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ από Ιατρική, Οδοντιατρική και Νοσηλευτική του ΕΚΠΑ διοργανώνουν εκδήλωση, στις 17.00, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36), με θέμα «Ο λαός τσάκισε τον φασισμό, ο λαός θα τον ξανατσακίσει».

Η ΤΟ ΠΑΠΕΙ οργανώνει εκδήλωση, στις 18.00, στο προαύλιο του Πανεπιστημίου Πειραιά, με το ίδιο θέμα.

Η ΤΟ ΑΣΟΕΕ πραγματοποιεί επίσκεψη στο σπίτι της ΕΠΟΝ στους Αμπελόκηπους. Θα γίνουν κατάθεση στεφάνων και συζήτηση με ομιλητή τον Παντελή Αρζόγλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στις 17.00, στο σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι».

Κυριακή 25 Οκτώβρη:

Η ΤΟ ΕΜΠ πραγματοποιεί ιστορικό περίπατο με θέμα «Βαδίζοντας στα χνάρια των μαχητών της λευτεριάς», με τον Αλέξανδρο Μπουγά, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στις 12.30, στο Σύνταγμα.

Η ΤΟ Φιλοσοφικής, στο πλαίσιο του διημέρου εκδηλώσεων, πραγματοποιεί ιστορικό περίπατο στην Καλλιθέα με θέμα: «Βαδίζοντας στα χνάρια των μαχητών της λευτεριάς». Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στις 10.30, στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ταύρος».

Αντίστοιχες εκδηλώσεις προγραμματίζονται και την ερχόμενη βδομάδα.

Στη Θεσσαλονίκη

Πλούσια και πολύμορφη δραστηριότητα οργανώνει και η ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, που θα κορυφωθεί το Σάββατο 31 Οκτώβρη με μαζική πικετοφορία στις 12.00, στο κέντρο της πόλης, για την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, αυτήν τη βδομάδα προγραμματίζονται:

Σάββατο 24 Οκτώβρη:

-- Στις 11.30, από την Οσία Ξένη, ιστορικός περίπατος των Μαθητικών ΟΒ Ε' Διαμερίσματος.

-- Στις 11.30, από το Αγαλμα Βενιζέλου, ιστορικός περίπατος των Μαθητικών ΟΒ Κέντρου και Τούμπας.

-- Στις 12.30, από την πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους, ιστορικός περίπατος των Μαθητικών ΟΒ Δυτικής Θεσσαλονίκης.

-- Η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης οργανώνει ιστορικό περίπατο στον Χορτιάτη. Αναχώρηση με λεωφορεία στις 8.30, από το Αγαλμα Βενιζέλου.

-- Στις 18.00, ιστορικός περίπατος στην Κατερίνη από τις Μαθητικές ΟΒ της πόλης.

Κυριακή 25 Οκτώβρη:

-- Στις 12.30, από το Γεντί Κουλέ στις Συκιές, ιστορικός περίπατος των Μαθητικών ΟΒ Δυτικής Θεσσαλονίκης.

-- Στις 19.00, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, θα γίνει εκδήλωση - προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

-- Στις 19.00 στον πεζόδρομο Καλαμαριάς οι Μαθητικές ΟΒ Καλαμαριάς διοργανώνουν παιχνίδια για μαθητές «Μάθε την αλήθεια, πάλεψε γι' αυτήν».

Στην Πάτρα

Ιστορικούς περιπάτους ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου κάνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Πάτρα και ο πρώτος θα γίνει Κυριακή 25 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., από την ΤΟ Αχαΐας, με αφετηρία το Ρωμαϊκό Ωδείο και κατάληξη στο καταφύγιο κάτω από την πλατεία Υψηλών Αλωνιών και ξενάγηση στην έκθεση αρχειακού και επετειακού υλικού που οργανώνει εκεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ