Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Νέα μαθητικά αγωνιστικά ραντεβού σήμερα σε Αθήνα και Πειραιά

Στις 12 μ. στα Προπύλαια, την ίδια ώρα στην πλατεία Κοραή

Εχει περάσει πάνω από ένας μήνας από το άνοιγμα των σχολείων και όλα τα προβλήματα που ξεσήκωσαν τις μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις και έβγαλαν τους μαθητές στους δρόμους, να διεκδικούν μέτρα για την προστασία της υγείας τους και ασφαλή σχολεία, παραμένουν. Γι' αυτό και οι μαθητές συνεχίζουν να διεκδικούν, δίνοντας νέα αγωνιστικά ραντεβού σήμερα σε Αθήνα και Πειραιά, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια και στην πλατεία Κοραή αντίστοιχα.

Τα κρούσματα του κορονοϊού, που πυκνώνουν ραγδαία, χτυπούν και τα σχολεία (πάνω από 230 κατέγραφε χτες το υπουργείο, με ερωτήματα όμως αν πρόκειται για την πλήρη εικόνα), που με ευθύνη της κυβέρνησης παραμένουν αθωράκιστα απέναντι στην πανδημία, με τους μαθητές να στοιβάζονται στα τμήματα, με μοναδικό «μέτρο» την «ατομική ευθύνη» και τη χρήση μάσκας. Τα δίκαια αιτήματα των μαθητών για αραίωση του αριθμού τους ανά τμήμα, για αξιοποίηση περισσότερων αιθουσών και διαθέσιμων χώρων, για προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας και εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία, αποτελούν ρεαλιστική απάντηση και λύση για τη θωράκιση των σχολείων. Αντ' αυτών, η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους μαθητές είτε με ψέματα περί ειδυλλιακής λειτουργίας των σχολείων είτε με όργιο καταστολής.

Στο πλευρό των μαθητών συνεχίζουν να στέκονται οι γονείς τους και κάλεσμα συμμετοχής στα σημερινά συλλαλητήρια, στα Προπύλαια και στην πλατεία Κοραή, απευθύνουν η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και Ενώσεις Γονέων από διάφορες περιοχές. «Υποχρέωση κάθε γονέα ξεχωριστά είναι να σταθεί δίπλα στους μαθητές, που εδώ και ένα μήνα δίνουν τον δίκαιο αγώνα για σχολεία ασφαλή, για "μόρφωση - υγεία για κάθε μαθητή". Η κυβέρνηση, αντί να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματα που εκφράζει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, προσπαθεί να φιμώσει τους μαθητές ασκώντας κρατική καταστολή, με χημικά, ΜΑΤ, αστυνομικούς ελέγχους και συλλήψεις μαθητών! Απέναντι στην ωμή βία και τρομοκρατία της κυβερνητικής πολιτικής, οι γονείς προτάσσουμε την υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας. Καθήκον όλων μας να πυκνώσουμε τις γραμμές του γονεϊκού κινήματος, να καταδικάσουμε όλους όσοι επιβουλεύονται το μέλλον των παιδιών μας», σημειώνει χαρακτηριστικά στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

Σε άλλες πόλεις

Οι αγωνιστικές δράσεις των μαθητών συνεχίζονται και σε άλλες πόλεις:

Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Πέμπτη προχωρούν σε πολύμορφες δράσεις στα σχολεία και στις γειτονιές, ενώ το Σάββατο 24 Οκτώβρη προγραμματίζουν ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών στις 6 μ.μ., στο παρκάκι έξω από το ΕΚΘ.

Χτες το μεσημέρι βγήκαν στους δρόμους της Βέροιας πολλοί μαθητές της πόλης, μετά από κάλεσμα των 15μελών των Λυκείων. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ωρολογίου, με πανό που έγραφε «Δεν θα τους χαρίσουμε το μέλλον μας - η τύχη της υγείας μας στα χέρια τους» και μετά με πορεία κατευθύνθηκαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου κατέθεσαν τα αιτήματά τους για 15 μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία. Επίσης πραγματοποίησαν συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ