Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαρκείς πολύμορφες μαθητικές δράσεις

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
Μαχητική πορεία πραγματοποίησαν προχτές μαθητές από σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, μετά από συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας διαδηλώνοντας ενάντια στην τρομοκρατία που θέλουν να επιβάλουν στους μαθητικούς αγώνες και διεκδικώντας μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων τους. Η πορεία κατέληξε στο τέλος της λεωφόρου Δεκελείας. Οι μαθητές δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, με ενημέρωση σε όλα τα σχολεία, με συνελεύσεις 5μελών και 15μελών και με μαζική συμμετοχή στο σημερινό μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Χτες, δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν οι μαθητές του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, οι μαθητές φώναξαν με παλμό τα συνθήματά τους. Στη συνέχεια, μέσα από ένα θεατρικό δρώμενο, οι μαθητές του Καλλιτεχνικού παρουσίασαν τις διεκδικήσεις τους και τις απαντήσεις χωρίς αντίκρισμα που έχουν πάρει μέχρι τώρα από το υπουργείο, αναδεικνύοντας και την πολύχρονη διάρκεια του αγώνα τους. Σειρά πήραν οι μαθητές του Μουσικού χορεύοντας συνοδεία μουσικών οργάνων.

Απαίτησαν αναγνώριση και πιστοποίηση των μουσικών σπουδών, χρηματοδότηση και συντήρηση των μουσικών οργάνων στο σχολείο και επίλυση του κτιριακού προβλήματος για το Καλλιτεχνικό (χρόνια τώρα μοιράζεται σε δύο κτίρια σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου). Επιπλέον, απαίτησαν περισσότερα λεωφορεία για τις μετακινήσεις των μαθητών, τμήματα με μικρότερο αριθμό μαθητών, πρόσληψη καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για σήμερα, Πέμπτη, όπου στο συλλαλητήριο μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές και τους γονείς θα διεκδικήσουν το σύγχρονο σχολείο που έχουν ανάγκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ