Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Συνέχεια στον αγωνιστικό βηματισμό με τα συλλαλητήρια στις 13 Οκτώβρη

Μετά από τη χτεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση των εργαζομένων και του λαού της Αθήνας για την καταδίκη και φυλάκιση των ναζί εγκληματιών, όπως και τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις όλης της χώρας, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεχίζουν ακάθεκτες τον αγωνιστικό βηματισμό τους ενάντια στην εντεινόμενη αντιλαϊκή επίθεση, ενάντια στην προσπάθεια των εκμεταλλευτών, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τους υπηρετούν να φορτώσουν και τη νέα οικονομική κρίση πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα δίνουν πλέον όλες τους τις δυνάμεις για την προετοιμασία των πανεργατικών συλλαλητηρίων που οργανώνουν την Τρίτη 13 Οκτώβρη.

Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και με προμετωπίδα το σύνθημα «Τώρα αγώνας μαζικός για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του!», τα Συνδικάτα οργανώνουν νέες πολύμορφες παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στο μέτωπο της Υγείας, καλούν σε ένταση της πάλης για να μην πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι και ο λαός.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ κινητοποιήσεις την ίδια μέρα οργανώνονται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Μεταξύ άλλων, μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί συγκεντρώσεις σε Αγρίνιο (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), Βέροια (6.30 μ.μ., πλατεία δημαρχείου), Βόλο (6.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας), Γιαννιτσά (6.30 μ.μ., πλατεία ΕΠΟΝ), Ηράκλειο (7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας), Θήβα (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Καλαμάτα (6 μ.μ., πλατεία 23ης Μάρτη), Λάρισα (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Μεσολόγγι (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), Νάουσα (11 π.μ., πλατεία), Ναύπακτος (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), Ναύπλιο (6.30 μ.μ., νοσοκομείο) και Χαλκίδα (7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο Εύβοιας).

Από τη σύσκεψη του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων
Από τη σύσκεψη του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων
Κάλεσμα για τις κινητοποιήσεις απευθύνουν Ομοσπονδίες και Σωματεία αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ (βλ. περισσότερα στο σχετικό θέμα δίπλα), ενώ απόφαση συμμετοχής έχει πάρει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Πολύμορφες παρεμβάσεις

Στο πλαίσιο των πολύμορφων παρεμβάσεων των συνδικάτων, για τη συνέχεια έχουν μεταξύ άλλων προγραμματιστεί τα εξής:

-- Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των επιχειρησιακών Σωματείων του κλάδου στην Αττική, σε σύσκεψη, σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

-- Τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν τις διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων και τους ναυτεργάτες σε σύσκεψη, σήμερα Πέμπτη, στις 11 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΝΟ (Κολοκοτρώνη 132).

-- Το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote e-Value» Αττικής προχωρά, σήμερα Πέμπτη, σε σύσκεψη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

-- Συνελεύσεις παραρτημάτων πραγματοποιεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, με το εξής πρόγραμμα: Αύριο Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στον Πειραιά (Ομ. Σκυλίτση 19, 4ος όροφος), σε Βύρωνα - Ζωγράφου (Περιάνδρου 18), σε Βόρεια - Βορειοανατολικά (Τήνου 17, Παλλήνη) και σε Ηλιούπολη - Μπραχάμι (Στ. Σαράφη 40). Κυριακή 11/10, στις 10 π.μ., σε Μενίδι - Ανω Λιόσια (Δεκελείας 42), Ιλιον - Καματερό (Μενελάου 33 και Χρυσηίδος), Περιστέρι (Θεοφράστου και 40 Εκκλησιών 20), κέντρο Αθήνας (11 π.μ., Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος) και Καλλιθέα (11 π.μ., Αριστείδου 92). Παρασκευή 16/10, στις 6.30 μ.μ., στο Αιγάλεω (Ελλης και Ανδριανουπόλεως 5).

Επίσης, το προηγούμενο Σάββατο το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων πραγματοποίησε μαζική σύσκεψη στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, μπροστά και στο συλλαλητήριο στις 13/10. Μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς (επέκταση τηλεργασίας, απολύσεις, ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της υγείας) και αναδείχτηκε η ανάγκη έντασης του αγώνα για την κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για την κατοχύρωση ΣΣΕ. Αύριο Παρασκευή, το Σωματείο θα προχωρήσει από κοινού με το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος σε κινητοποίηση έξω από δικηγορική εταιρεία, καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες πρακτικές της εταιρείας ενάντια στο δικαίωμα άδειας των εργαζομένων, καθώς και τα υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού με δικά τους έξοδα.

Απεργία στο Δημόσιο στις 15 Οκτώβρη

Στο μεταξύ, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας στις 15 Οκτώβρη, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, τα μισθολογικά και ασφαλιστικά κ.ά.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, αύξηση των μισθών, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ