Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Σήμερα η παναττική συγκέντρωση στην Αθήνα

Σε συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, με όλα τα μέτρα προστασίας, κατεβαίνουν σήμερα οι συνταξιούχοι της Αττικής, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Η κινητοποίηση της Αθήνας εντάσσεται στις νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις που οργανώνουν μέσα στον Οκτώβρη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, OAEE, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ, απαιτώντας μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας και να αποδοθούν άμεσα σε όλους τα αναδρομικά από τις περικοπές στις συντάξεις τους, χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

Στις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων καλεί και η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).

«Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, κανένας δεν μπορεί να μας αγνοήσει και να μας σταματήσει, σε αυτούς βρίσκεται η ελπίδα να κερδίσουμε ό,τι μας αφαίρεσαν, που το πληρώσαμε με τις θυσίες μιας ζωής, αλλά και να εμποδίσουμε ό,τι θανατηφόρο μας ετοιμάζουν», τονίζουν στο κάλεσμά τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί τους συνταξιούχους να παλέψουν και να διεκδικήσουν: Τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τα Δώρα, το ΕΚΑΣ, τα φάρμακα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν. Να καλυφθούν οι τραγικές ελλείψεις σε αυτές που λειτουργούν. Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας και κέντρα αποκατάστασης. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων. Να προσληφθεί προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία και να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις, που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Να αποδοθούν τώρα με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης τα αναδρομικά του 11μηνου Ιούνης 2015 - Μάης 2016, που αφορούν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και τις αποδοχές της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους. Να σταματήσει κάθε ενέργεια για ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αρχίζοντας από την επικουρική. Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία. Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ