Τρίτη 6 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Απώλειες για τα φαβορί, στην κορυφή ο Αρης

Το σπουδαίο «διπλό» στο ΟΑΚΑ επί του ΠΑΟ διατήρησε τον Αρη στην κορυφή της βαθμολογίας

Eurokinissi

Το σπουδαίο «διπλό» στο ΟΑΚΑ επί του ΠΑΟ διατήρησε τον Αρη στην κορυφή της βαθμολογίας
Εκπλήξεις, βαθμολογικές ανακατατάξεις και για μία ακόμα φορά παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις περιλάμβανε το «μενού» της 4ης αγωνιστικής της Super League 1, η οποία ήταν και η πρώτη ολοκληρωμένη στο πρόγραμμα από την αρχή της σεζόν, μετά το ντεμπούτο και του Απόλλωνα Σμύρνης. Ξεχώρισαν η σπουδαία νίκη του Αρη στο ΟΑΚΑ, που τον διατηρεί 1ο στη βαθμολογία, και οι πρώτες βαθμολογικές απώλειες για Ολυμπιακό και ΑΕΚ, σε Γιάννενα και Περιστέρι αντίστοιχα.

Στο ΟΑΚΑ ο Αρης επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού, σπάζοντας μια πολυετή δυσμενή παράδοση και παραμένοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας. Στους «πράσινους», από την άλλη, η νέα απώλεια βαραίνει ακόμα περισσότερο το κλίμα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν με σκόρερ τον Μαντσίνι στο 25'. Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ανέβασε ρυθμούς, πίεσε, είχε δοκάρι με τον Μακέντα και άλλες ευκαιρίες, χωρίς όμως να φτάσει στην ισοφάριση.

Μετά το βαθμό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο ΠΑΣ Γιάννινα στάθηκε όρθιος και απέναντι στον Ολυμπιακό, τον οποίο υποχρέωσε σε ισοπαλία 1-1 στους Ζωσιμάδες, πρώτη απώλεια για τους «ερυθρόλευκους» στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Παλμίδη (5') και συνολικά ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Κριζμάν στο 71'. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Ελ Αραμπί (51') και στη συνέχεια έχασε σημαντικές ευκαιρίες, ενώ στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε γκολ του Χασάν ως οφσάιντ κατόπιν χρήσης VAR. Η απόφαση αυτή και γενικότερα τα σφυρίγματα στον αγώνα προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι φωνάζουν και για μη καταλογισμό πέναλτι στον Σεμέδο στο 36'.

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος νίκησε 1-0 την ΑΕΚ και έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το νικητήριο γκολ σημείωσε ο Γούτας στο 24' και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν αποτελεσματικά απέναντι στην «Ενωση», για την οποία όλα πήγαν στραβά, καθώς συν τοις άλλοις έχασε τον Γκαρσία ο οποίος τραυματίστηκε και τον Μάνταλο ο οποίος αποβλήθηκε. Η ΑΕΚ αν και με παίκτη λιγότερο πίεσε για την ισοφάριση στην επανάληψη, ωστόσο αποδείχθηκε ανούσια στην τελική προσπάθεια.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες, με 3-0 επί του ΟΦΗ, πιο δύσκολα όμως απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ. Αυτό διότι μετά το γκολ του Ελ Καντουρί στο 8' με το οποίο οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, οι Κρητικοί πήραν τα «ηνία» και έχασαν μια σειρά από ευκαιρίες, με πιο χαρακτηριστική το δοκάρι του Νάμπι στο 36'. Η αγχωτική κατάσταση για τον ΠΑΟΚ έληξε μόλις στα τελευταία λεπτά, καθώς ο Σβιντέρσκι, που επέστρεψε από πολύμηνο τραυματισμό και πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα, με δύο γκολ στο 90' και στο 94' «καθάρισε» για την ομάδα του.

Ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έκανε ο Απόλλων Σμύρνης, νικώντας 1-0 την ΑΕΛ στη Ριζούπολη (Φατιόν 90'+ πέν.), με τη Λάρισα πάντως να φωνάζει για τη διαιτησία. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε ο Βόλος επί της Λαμίας με 2-1 (Δουβίκας 24', 64' - Μπιανκόνι 48'), ανεβαίνοντας στην πρώτη πεντάδα. Στο Αγρίνιο, Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 1-1 (Αριγίμπι 54' - Μπαράλες 45').

Η βαθμολογία: Αρης 10, ΠΑΟΚ 8, Ολυμπιακός (1) 7, Βόλος (1) 7, ΑΕΚ (1) 6, Ατρόμητος 5, ΟΦΗ 5, Αστέρας Τρίπολης (1) 4, Απόλλων Σμύρνης (3) 3, ΠΑΣ Γιάννινα (2) 2, Παναιτωλικός 3, ΑΕΛ (1) 1, Παναθηναϊκός (1) 1, Λαμία (1) 0.

(Σε παρένθεση οι αγώνες που χρωστάει η κάθε ομάδα)


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ