Πληρώνοντας το άγχος της και τα λάθη κυρίως στην αμυντική λειτουργία η ΑΕΚ ηττήθηκε στον τελικό του Φάιναλ 8 του FIBA Champions League που έγινε στο ΟΑΚΑ από την ισπανική Μπούργκος με 85-74. Ετσι η «Ενωση» κατέλαβε τη 2η θέση στη διοργάνωση που έκλεισε πρακτικά τη σεζόν 2019 - 20. Υπενθυμίζεται πως έχε πάρει την πρωτιά το 2018. Ωστόσο με βάση τις υψηλές βλέψεις που υπήρχαν στους «κιτρινόμαυρους» αλλά και το ισχυρό ρόστερ που διέθεταν, με πρωτοκλασάτους παίκτες, η απώλεια του τροπαίου προκάλεσε προβληματισμό. Αντίθετα, για την πρωτάρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά ανερχόμενη δύναμη του ισπανικού μπάσκετ Μπούργκος η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου αποτελεί σημαντική επιτυχία.
Αμυντική κατάρρευση στη β' περίοδο
Στον τελικό του ΟΑΚΑ η «Ενωση» αδίκησε τον εαυτό της αφού αν και ξεκίνησε δυνατά προηγούμενη και με 12 π. (26-14) εντούτοις δεν είχε ανάλογη συνέχεια αλλά αντίθετα κατέρρευσε στην επανάληψη. Σε μια από τις πολύ κακές εμφανίσεις της η ΑΕΚ είδε την Μπούργκος να βρίσκει λύσεις σε παίκτες από τον πάγκο (Κουκ, Μακ Φάντεν) και με όπλο τα μακρινά σουτ και τα τρίποντα να φθάνει σε ένα επιμέρους σερί 35-12 προηγούμενη στο ημίχρονο με 49-36. Προσπαθώντας ανεπιτυχώς να βελτιωθεί στην περιφερειακή άμυνα η ΑΕΚ αλλά η Μπούργκος με πρωταγωνιστή τον Κουκ να συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς, τα δεδομένα έγιναν χειρότερα για την ελληνική ομάδα που βρέθηκε αρχικά στο -19 στο 30' (68-49).
Eurokinissi
Η ήττα από την Μπούργκος στον τελικό του ΟΑΚΑ στέρησε από την ΑΕΚ την κατάκτηση του BCL
Στην 4η περίοδο οι «κιτρινόμαυροι» με μπροστάρη τον Λοτζέσκι και τα εύστοχα τρίποντά του σε συνδυασμό και με μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα προσπάθησαν για την αντεπίθεση ροκανίζοντας τη διαφορά στο 35' στο -13 (78-65). Ωστόσο η έλλειψη καθαρού μυαλού, η κούραση και η εμμονή σε παιχνίδι προσωπικών προσπαθειών αποτέλεσαν τροχοπέδη για κάτι καλύτερο. Από την άλλη η Μπούργκος στα τελευταία λεπτά παίρνοντας καθοριστικά ριμπάουντ και σκοράροντας και εντός ρακέτας κράτησε διαφορά ασφαλείας.