Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΟΛΜΕ
Καταγγέλλουν τις προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών

Τα φαινόμενα ποινικοποίησης και τις προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών που αγωνίζονται, καταγγέλλουν γονείς και εκπαιδευτικοί, δηλώνοντας πως τα αιτήματα των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών είναι κοινά.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλει «τα γεγονότα που τις τελευταίες μέρες αυξάνονται, φαινόμενα ποινικοποίησης των αγώνων από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης», αναφερόμενη στις παρεμβάσεις απέναντι στους μαθητές αλλά και σε γονείς το τελευταίο διάστημα.

«Ηρθε λοιπόν η ώρα να κατανοήσουν όλοι ότι τα προβλήματα των σχολείων είναι αυτά που μας "υποκινούν" να αγωνιστούμε. Οι γονείς μέσα από τους Συλλόγους Γονέων στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να βάλει εμπόδια στους αγώνες που πηγάζουν από τις αγωνίες μας για το μέλλον της μόρφωσης και της υγείας των παιδιών μας. Τους δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Ως Ομοσπονδία Αττικής με τα μελή μας, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για τα παιδιά μας. Θέλουμε Μόρφωση - Υγεία - Ασφάλεια σε όλα τα σχολεία», τονίζει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

Με ανακοίνωσή του, επίσης, το ΔΣ της ΟΛΜΕ «καταγγέλλει το ενορχηστρωμένο σχέδιο τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος από την κυβέρνηση» και τονίζει: «Εισαγγελείς, δυνάμεις της αστυνομίας, ορισμένοι δήμαρχοι απειλούν τους αγωνιζόμενους μαθητές, ρίχνουν την ευθύνη σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων, προκειμένου να συμμετάσχουν και οι ίδιοι στην καταστολή των κινητοποιήσεων. Αυτό το σχέδιο συνδυάζεται και με την αήθη κατασυκοφάντηση τόσο από την κυβέρνηση όσο και από ορισμένα ΜΜΕ, που προσπαθούν να ταυτίσουν τους αγωνιζόμενους μαθητές με αντιδραστικές - σκοταδιστικές αντιλήψεις».

Η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει αναχρονιστική τη συζήτηση περί «υποκίνησης», τονίζοντας: «Ως μάχιμοι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ότι οι μαθητές μας δεν είναι υποκινούμενοι, έχουν την απαραίτητη νοημοσύνη και κοινωνική πείρα έτσι ώστε να διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους για ασφαλή πρόσβαση στο σχολείο. Εξάλλου, το μαθητικό κίνημα έχει αυτοτέλεια, έχει δικαίωμα το ίδιο να επιλέγει τις μορφές πάλης που θα ακολουθήσει», σημειώνει η ΟΛΜΕ και καλεί την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της, να ικανοποιήσει τα αιτήματα εκπαιδευτικών - γονέων - μαθητών και να σταματήσει τώρα αυτή την αήθη επίθεση».

Στο μεταξύ, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πειραιά προχώρησε χτες το μεσημέρι η ΕΛΜΕ Πειραιά, καταγγέλλοντας ότι αστυνομικά τμήματα του Πειραιά και των γύρω δήμων ζητούν στοιχεία, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, για τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Από τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει άνωθεν εισαγγελική εντολή από τον Αρειο Πάγο να κινηθούν τέτοιες διαδικασίες. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, η εισαγγελέας ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει διάθεση καταστολής, αλλά «παρακολουθούμε» το φαινόμενο των καταλήψεων, έχοντας στο νου να μη γίνουν καταστροφές κ.λπ.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες! Αντί να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, στοχοποιεί νέα παιδιά», καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά, δηλώνοντας ότι θα πέσει στο κενό η προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ