Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Συνεχίζουν με νέα συλλαλητήρια την Πέμπτη 1η Οκτώβρη

Στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Συγκεντρώσεις και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας

Ραντεβού σε νέα συλλαλητήρια δίνουν την Πέμπτη 1η Οκτώβρη οι μαθητές, διεκδικώντας μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία στα σχολεία, ενώ και αυτή η βδομάδα ξεκίνησε αγωνιστικά, με πολύμορφες πρωτοβουλίες και κατά τόπους κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, πάνω από 700 σχολεία έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις και έχουν γίνει κινητοποιήσεις σε 35 πόλεις, με πολύμορφες παράλληλες δράσεις.

Στην Αθήνα το ραντεβού της Πέμπτης έχει δοθεί για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Οπως σημειώνει στο κάλεσμά της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, «οι μαθητές αποδείξαμε με τη στάση μας πως οι λόγοι για τους οποίους κινητοποιούμαστε είναι σοβαροί. Κάναμε γνωστά παντού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας! Αναμετρηθήκαμε με τη συκοφάντηση και διαστρέβλωση του αγώνα μας, μας παρουσίασαν ως "το κίνημα του τίποτα", ως "μαθητές - αρνητές μάσκας", είπαν πως "το κάνουν για να χάσουν μάθημα" και τα γνωστά... Μας λένε, τώρα, πως οι κινητοποιήσεις μας είναι υγειονομικές βόμβες... Τα σχολεία είναι υγειονομικές βόμβες! Εμείς αγωνιζόμαστε για να μην είναι, φορώντας τη μάσκα μας και κρατώντας αποστάσεις... Και αυτό είναι που μας βγάζει στο δρόμο!», ενώ παράλληλα οι μαθητές καταγγέλλουν την καταστολή και τρομοκρατία με την οποία είναι αντιμέτωποι.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους μαθητές σε όλη τη χώρα αυτή τη βδομάδα σε Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία, για να συζητηθεί και να αποφασιστεί συλλογικά η συνέχιση του αγώνα τους, με πολύμορφες δράσεις για να ακουστούν τα αιτήματά τους, δυνάμωμα του συντονισμού με νέες Συντονιστικές Επιτροπές. «Θέλουμε και έχουμε δικαίωμα σε ένα ασφαλές σχολείο! Θέλουμε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά και να μπορούμε να μορφωνόμαστε σε αυτά ολόπλευρα και χωρίς φόβο για την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας», τονίζεται ανάμεσα σε άλλα.

Στο πλευρό των μαθητών θα βρεθούν για μια ακόμα φορά γονείς και φοιτητές. Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στο συλλαλητήριο. Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, ενώνοντας τις φωνές τους για ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, και η Συντονιστική Επιτροπή καλεί φοιτητικούς συλλόγους, την Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, τις ΕΛΜΕ, σωματεία και φορείς της πόλης να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των μαθητών!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org