Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η «Οδύσσεια» στην Πάτρα

Η παράσταση «ΟΔΥΣΣΕΙΑ revolted» παίρνει το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, τη σκυτάλη των φετινών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και της ενότητας «Βήμα στους Καλλιτέχνες της Πόλης».

Στη διάρκεια της παράστασης, 4 γυναίκες ως σύγχρονες ραψωδοί, περνώντας και από τις 24 ραψωδίες, μας διηγούνται και ξετυλίγουν μία από τις σπουδαιότερες και διασημότερες ιστορίες όλων των εποχών.

Ο Οδυσσέας περνάει 10 χρόνια περιπλάνησης μετά τον ήδη 10ετή τρωικό πόλεμο. 10 χρόνια παθών, προσπαθώντας να μείνει πιστός στον στόχο του, να επιστρέψει στην Ιθάκη. Πάθη αντιμετωπίζουν και όλοι οι θεοί και άνθρωποι που ζωντανεύουν σε αυτό το έπος. Πάθη που γεννιούνται από αδυναμίες θεών και ανθρώπων, σε ένα «παιχνίδι» που ο έλεγχος πηγαινοέρχεται από τη μοίρα και το θεϊκό στοιχείο σε ανθρώπινα χέρια και τούμπαλιν...

Συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία - Σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Τσάκωνας

Παίζουν: Αννα Ζιάκκα, Νίκη Καρακώστα, Χριστίνα Κουταλιάγκα, Δήμητρα Ταρούση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Υπενθυμίζεται ότι λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων, που διατίθενται 45 λεπτά πριν την παράσταση.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org