Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
Καταγγέλλει την κυβέρνηση για αποκλεισμό των σωματείων

Μέλη της διοίκησης της ΕΑΟΜ ΑμεΑ συναντήθηκαν με το ΚΚΕ

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχαν ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο βουλευτής του Κόμματος, Μανώλης Συντυχάκης, με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ ΑμεΑ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γιώργο Φουντουλάκη.

Ο πρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ κατήγγειλε αρχικά την τακτική της κυβέρνησης να αποκλείσει την Ομοσπονδία από τη συζήτηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, και εξέφρασε για μια ακόμη φόρα την αντίθεση της Ομοσπονδίας στα όσα αυτό προβλέπει, ειδικά στον τομέα του αθλητισμού ατόμων με αναπηρίες. Ιδιαίτερα στάθηκε στο άρθρο που προβλέπει τη μείωση του αριθμού των μελών της ΕΑΟΜ ΑμεΑ στην Ολομέλεια της Παραολυμπιακής Επιτροπής. Οπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, με αυτό το άρθρο η κυβέρνηση θέλει ουσιαστικά να αποκλείσει τα σωματεία των ατόμων με αναπηρίες από την εκπροσώπησή τους. Η ΕΑΟΜ ΑμεΑ, τονίστηκε, πρόκειται για μια πολυ-ομοσπονδία 20 αθλημάτων, που αντιπροσωπεύει πάνω από 70 σωματεία. Αναφορά έγινε και σε άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως η ένταξη των σωματείων στο περίφημο «αθλητικό μητρώο» της κυβέρνησης, αλλά και τα σχέδια για τη δημιουργία Αθλητικού Κέντρου για αθλητές με αναπηρίες, στη Ραφήνα.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Μ. Συντυχάκης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «τύποις αθλητικό» και σαφή προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει το αθλητικό κίνημα. Ουσιαστικός στόχος του νομοσχεδίου, είπε, είναι ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου, για λόγους κυρίως επιχειρηματικούς, και όχι η λύση στα πραγματικά προβλήματα του αθλητισμού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ