Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Διεκδικούν άνοιγμα των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα

Κινητοποίηση σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας

Με κεντρικό αίτημα εδώ και τώρα να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας προχωρούν σήμερα, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.

Μέχρι χτες απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση είχαν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών, Οικονομικού ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ, Χαροκοπείου και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ, ΑΣΠΑΙΤΕ.

Οι φοιτητές διεκδικούν επίσης έκτακτο κονδύλι για προσλήψεις καθηγητών, διοικητικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, αξιοποίηση των χώρων των ιδρυμάτων με κατάλληλη διαμόρφωση που θα επιτρέπει να τηρούνται αποστάσεις, να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και δωρεάν μετακίνηση για τους φοιτητές από την επαρχία και άλλα αιτήματα που αφορούν τους όρους σπουδών τους.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Παρασκευή και στην οποία μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από τους αγώνες και τις κατακτήσεις των συλλόγων ειδικά μπροστά στην εξεταστική, από τις παρεμβάσεις σε διοικήσεις. Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε πως πολλοί χώροι των ιδρυμάτων είναι αναξιοποίητοι ή έχουν δοθεί σε ιδιώτες, την ώρα που τα προβλήματα στη στέγαση είναι εκρηκτικά και η κυβέρνηση κλείνει τα αυτιά της μπροστά στο άγχος χιλιάδων φοιτητών που δεν ξέρουν πώς θα σπουδάσουν από δω και πέρα, που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για πανάκριβα νοίκια. Αναφέρθηκαν στις συνθήκες στις φοιτητικές εστίες και την ανάγκη να παλέψουν για να μη μείνει κανένας φοιτητής εκτός εστίας και χωρίς σπίτι, για να δοθεί επίδομα και να υπενοικιαστούν κατάλληλα ξενοδοχεία.

Οι Σύλλογοι καλούν τους φοιτητές να κλιμακώσουν τον αγώνα με πολύμορφους τρόπους δυναμώνοντας τους Συλλόγους τους, να κάνουν δική τους προσωπική υπόθεση την οργάνωση της πάλης μέσα σε κάθε έτος και αμφιθέατρο, να οργανώσουν τη συζήτηση με ακόμα περισσότερους φοιτητές, με συνελεύσεις ετών και τμημάτων, με παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις στις διοικήσεις, για να ανοίξουν τώρα όλα τα ιδρύματα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, «για τις σπουδές και το μέλλον που έχουμε πραγματικά ανάγκη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ