Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE - ΦΑΪΝΑΛ 8
Και επίσημα το ΟΑΚΑ η έδρα διεξαγωγής

Το διάστημα 30/9 - 4/10 η τελική φάση, παρουσία και της ΑΕΚ

Η επίσημη ανακοίνωση ότι το κλειστό του ΟΑΚΑ θα είναι η έδρα του Φάιναλ 8 του FIBA Champions League, που θα κρίνει τον τροπαιούχο για τη σεζόν 2019/2020, η οποία διακόπηκε λόγω κορονοϊού, έγινε χτες σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 30 Σεπτέμβρη - 4 Οκτώβρη.

Σημειώνεται πως η διοργάνωση διακόπηκε λόγω της γενικότερης κατάστασης στην Ευρώπη με την πανδημία στη φάση των προημιτελικών, στα μέσα Μάρτη. Η απόφαση της FIBA για διεξαγωγή Φάιναλ 8 και ολοκλήρωση της διοργάνωσης λίγο πριν από την έναρξη της νέας σεζόν βασίστηκε σε ιδέα που κατέθεσε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μ. Αγγελόπουλος, σε σχετική σύσκεψη στα μέσα Μάη αφού η «Ενωση» ήταν μεταξύ των οκτώ ομάδων που προκρίθηκαν. Αν και το συγκεκριμένο εγχείρημα έδειχνε να οδεύει προς το Ισραήλ λόγω της παρουσίας της Χάποελ Ιερουσαλήμ, εντούτοις η κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα έβαλε σε δεύτερες σκέψεις τη FIBA. Τελικά η τελευταία αποφάσισε να υιοθετήσει τη νέα πρόταση της ΑΕΚ για διεξαγωγή στο ΟΑΚΑ. Υπενθυμίζεται πως στην 4χρονη ιστορία του θεσμού αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η τελική φάση θα διεξαχθεί στο συγκεκριμένο γήπεδο αφού το ίδιο είχε συμβεί και το 2018, όταν η ΑΕΚ μάλιστα κατέκτησε το τρόπαιο.

Εξι σίγουροι... τέσσερις στην αναμονή

Την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο του BCL στην έδρα της θα έχει για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια η ΑΕΚ

Eurokinissi Sports

Την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο του BCL στην έδρα της θα έχει για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια η ΑΕΚ
Σημειώνεται πως μέχρι τη στιγμή της διακοπής της αγωνιστικής δράσης για τα προημιτελικά της διοργάνωσης είχαν σχηματιστεί τα ζευγάρια ΑΕΚ - Νίμπουρκ, Χάποελ Ιερουσαλήμ - Μπούργος, ενώ την πρόκριση για τους οκτώ είχαν πάρει ακόμα και οι Σαραγόσα, Τουρκ Τέλεκομ. Εκκρεμότητα υπάρχει για τα ζευγάρια Τενερίφη - Οστάνδη και Ντιζόν - Νιζνί που τη στιγμή της διακοπής η σειρά για τη φάση των 16 ήταν στο 1 νίκη - 1 ήττα.

Ερώτημα η παρουσία κόσμου

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της διοργανώτριας FIBA, της οικοδέσποινας των αγώνων ΑΕΚ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπάσκετ αλλά και της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής. Σε αυτή μεταξύ άλλων, πέραν των διαδικαστικών, ξεκαθαρίστηκε το γεγονός της πραγματοποίησης των αγώνων υπό αυστηρή επιτήρηση των όσων ορίζουν τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας της αρμόδιας επιτροπής. Ωστόσο ερώτημα παραμένει εάν θα υπάρξει παρουσία κόσμου, τουλάχιστον σε ένα ποσοστό του 30% όπως θέλουν διοργανωτές και ομάδες. Οπως ειπώθηκε, το θέμα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες από τις κρατικές υγειονομικές αρχές που είναι αρμόδιες για να απαντήσουν σε αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ